Vakantieboerderij: vakantie op de boerderij Duitsland Oostenrijk

Vakantie op de boerderij Duitsland Oostenrijk !! Elke keer als we op vakantie gaan naar verre landen met meer dan 900 kilometer dan overnachten we onderweg, meestal slapen we dan op de boerderij omdat je dan snel landelijk en in rustige omgeving kunt genieten en verblijven.

Vakantieboerderij: vakantie op de boerderij Duitsland Oostenrijk

Meestal slapen we 1 of 2 nachten onderweg en soms blijven we 2 nachten op de zelfde boerderij, het is gewoon heerlijk als je na acht rij uren aankomt op een boerderij in Duitsland of Oostenrijk, meestal zoek ik in het buitengebied en plan alles haarfijn op voorhand. Je komt onspannen aan en dan even wat wandelen of bij de dieren kijken, dan zie je direct dat het in Nederland anders gaat bij de boer.

Vakantie boerderij wat is er te doen op de boerderij

Er is altijd wat te doen op de boerderij en als je zin hebt dan kun mee gaan melken, wij werden veelal rond geleid door de stal langs de koeien, en de kalfjes, en de varkens. Voor de kinderen zijn er meestal de kleinere dieren geiten, schapen, poezen en katten. Ook is er voor de kinderen een speeltuin om nog wat bij de komen van de lange auto rit. De kinderen mogen meestal helpen in de stallen en dat zijn ze niet gewend, het gras wordt zeker in de zomer zowat dagelijk vers gehaald, de kinderen weten niet wat ze meemaken..

Boerderijvakantie in Duitsland of Oostenrijk leuk

Vakantie op de boerderij Duitsland Oostenrijk is zelfs ook goedkoop, wij hebben 5 kinderen dus zijn met 7 in totaal, meestal slapen en ontbijt voor rond de € 60 het is dus een aanrader om een overnachting te doen bij de boer. Ook leer je zo heel snel de taal van het land of de regio, en de boer en de boerin vinden het heel aangenaam als je naar hen luistert en belangstelling hebt voor hun bedrijf.

Het ontbijt op een vakantieboerderij

Vakantie op de boerderij Duitsland Oostenrijk daar hoort een flink ontbijt bij, wij hebben veel ervaringen op dat gebied, soms heerlijk vers brood van de boerderij, of verse yoghurt, vleeswaren, melk, vruchten en zelf dranken. Wat denk je aan de Brennerpas van Oostenrijk naar Italie en dan ’s morgens eerst lekker vers brood zelf gebakken door de boerin, dat is heel wat anders dan een vakantie in Egypte of Turkije aan een massa strand !!

Vakantieboerderijen onze ervaringen

Na tientallen vakanties door bijna heel Europa kan ik diverse boerderijen adviseren, de boerderijen staan allemaal in Duitsland en Oostenrijk en zijn voor ons heel acceptabel en de meeste zijn ronduit heel goed. Zo hebben wij bij de boer geslapen in de regio van Passau (D), en in de buurt van Siegsdorf (D) aan de Autobahn Munchen Salzburg, verder in Oostenrijk tussen Linz en Wenen in de buurt van Melk (A) en tussen Innsbruck en Bolzano. De laatste drie zijn helemaal super, de eerste is normaal tot goed, maar wat maak je mee als je op een boerderij kunt slapen, heerlijke gemoedelijke sfeer en de beesten alles mooi om mee te maken. Een vakantie of overnachting op de boerderij is voor ons altijd weer een verrassing, kijk voor de juiste adressen en wat meer informatie per boerderij op mijn website :

http://fietsenhu.biedmeer.nl/Webwinkel-Page-134551/Overnachtings-adressen.html

Aansluitend wens ik iedereen een prettige vakantie en goede reis toe !!

Comments

  1. Hallo!

    Het lijkt ons ook heel leuk om dit een keer te gaan doen, maar we zien door de bomen het bos niet meer. Heb je misschien een paar goede websites waar je die boerderijen vind?

    Dank je wel,

    Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *