Jagen in Hongarije: jagen en vakantie in Hongarije de Bakony en veel wild

Vakantie Hongarije Jagen ! Wist je dat er in Hongarije veel jachtgebieden zijn, dus Vakantie Hongarije en jagen kan goed samen gaan, bijvoorbeeld een weekend of midweek.

Vakantie Hongarije Jagen

Jagen in Hongarije: jagen en vakantie in Hongarije de Bakony en veel wild

Voor de natuurliefhebbers is er in Hongarije nog een heleboel te ontdekken, en werkelijk als je de bossen in gaat en geen enkel geluid van de geindustrialiseerde wereld hoord en helemaal op gaat in de natuur dan kom je tot rust, en die plekken zijn er in Hongarije nog veel te vinden. De diverse wildgebieden hebben een overschot aan rust te bieden, en zoals wij hebben ondervonden sta je met grote regelmaat oog in oog met reeen, herten, damherten, edelherten, moeflons en wilde zwijnen. Geniet van de echte zuivere boslucht in de Bakony, een heuvelachtig gebied wat loopt van Tapolca met veel bos en heuvels via Veszprém tot boven Székesfehérvár. Vakantie Hongarije Jagen !!

Ons verblijf in Fehérvárcsurgó

Na telefonisch contact zijn we afgereisd naar Fehérvárcsurgó wat net boven Székesfehérvár ligt, het is een klein dorpje aan de rand van een groot wildgebied wat vrij te betreden is als je in het hotel verblijft. Bij aankomst hebben we de hotelkamer bezichtigd en zijn toen het wildgebied ingegaan en hebben een wandeling gemaakt van 90 minuten, hebben in die tijd zoveel wild gezien waar we werkelijk op kleine afstand oog in oog mee stonden dat het bijna onwezenlijk was. Rijen herten en zwijnen sloegen op de vlucht zodat we in het begin best wat huiverig waren, maar na verloop van tijd bleek dat alle dieren op de vlucht sloegen, voor de liefhebber een must om daar te logeren.
Enkel foto’s van de herten en zwijnen.

Vakantie Hongarije Jagen en deRegio Noord West Hongarije

Een vakantie aan de Bakony kunt u vrij eenvoudig combineren, met uw zomervakantie aan het Balatonmeer wat op een tiental kilometer ligt. Neem bijvoorbeeld 1 of 2 weken Balatonmeer en dan 3 dagen er achteraan om de wildgebieden van de Bakony verkennen. Gastronomisch zijn de Hotels van de wildgebieden uitstekend van kwaliteit, en ook de kamer zijn berekend om lekker te ontstressen. Verder zijn er bostochten met boswachters en rondritten met paard en wagen. Neem de wandelschoenen mee en vertrek na een stevig ontbijt en met de lunch in de rugzak voor een wandeltocht door het wildgebied. ’s Avonds kunt u onder het genot van een biertje of een glas wijn aan de stamtafel de eerste woorden hongaars spreken, om dan al heel snel in het duits te vervolgen wat je wil eten en drinken van kaart of het speciale dagmenu. De meesterkok zorgd dat uw verblijf een groot succes wordt en al snel blijkt dat 1 nacht niet genoeg is om de spijskaart enigzins te leren kennen, ook dat was onze ervaring en we hopen dan ook dit jaar weer enkele nachten naar de wild gebieden te gaan.

Vakantie Hongarije Jagen en de Wildgebieden van Soponya

De wildgebieden rond Soponya zijn kleiner dan de Bakony maar zijn ook zeker de moeite waard, veel wild en mogelijkheden voor te wandelen maken dat je er echt tot rust komt. Het hotel ligt midden in het bos en het is er goed slapen, het diner is van zodanige kwaliteit dat ik er graag nog eens op terug kom. Vlak bij de wild gebieden van Soponya is een ruine van een oud romeins dorp of stad bloot gelegd, misschien interessant voor de oudheid kundigen onder ons.

Voor vragen en interesse

Voor vragen en interesse kunt u mij altijd mailen, en kan ik eventueel een en ander organiseren bij de hotels of aan het Balatonmeer. Binnenkort plaats ik hier een link naar mijn website en kun je kijken of er een huisje of gastenkamer bij is waar je met plezier je vakantie door kunt brengen.

Of kijk op mijn website voor enige info : Klik hier

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *