Tiszameer Hongarije: Vakantie Hongarije aan het Tiszameer

Vakantie Hongarije het Tiszameer, de vakantie doorbrengen in zonnig Hongarije aan het Tiszameer. Een groot meer in het oosten van Hongarije heerlijk ontspannend en zeer geschikt voor de natuurliefhebber en de watersportliefhebber. Het Tiszameer !!

Tiszameer Hongarije: Vakantie Hongarije aan het Tiszameer

Tiszameer Hongarije het tweede grootste meer van het land na het Balatonmeer. Het Tiszameer is 127 vierkante kilometer groot en is in de jaren zeventig van de vorige eeuw aangelegd door de mens. Het Tiszameer wordt gevoed door de rivier de Tisza wat de belangrijkste zijrivier van de Donau is.

Het Tiszameer

Het Tiszameer bevat verschillende eilandjes die een belangrijke natuurlijke leefomgeving zijn voor vogels en andere diersoorten zoals de bever. Het Tiszavalki – bekken met zijn rietvelden aan de noordzijde van het meer herbergt mooie vogels zoals de witstaartarend, de schreeuwarend en de keizerarend. Stapt men in Poroszló op het veerbootje dan kan men onderweg een houten wandelpad volgen midden in het meer dwars door het riet. Komt men dan aan het einde van dit wandelpad dan ziet men twee houten huisjes vanwaar men prachtig zicht heeft op een gedeelte van het Tiszavalki – bekken, de vogels, de waterlelies en de brug over de rivier de Tisza. Gaat men naar het andere einde van het wandelpad dan staat daar een uitkijktoren vanwaar we eveneens een mooi uitzicht hebben. Vakantie Hongarije het Tiszameer zeer de moeite waard.

Kanovaren op het Tiszameer

Kanovaren op het Tiszameer, voor weinig geld kan in Port Albatrosz een haventje in Tiszafüred een kano worden gehuurd wat dan ook veelvuldig gebeurd op warme dagen. Een goede kaart van het Tiszameer en van de rivier is wel nodig om verdwalen te voorkomen. Tevens kan men in Port Albatrosz roeiboten en moterbootjes huren. Ook kan men onder leiding van een gids het meer opgaan wat zeker de moeite waard is. Als men onderweg een eilandje verkent zien we reigers en ooievaars aan de maaltijd en we wanen ons door de sfeer die hier heerst in de tropen. Het Tiszameer verwelkomt je graag !!

Vakantie Hongarije het Egyek – Pusztakócs moeras

Vakantie Hongarije het Egyek – Pusztakócs moeras het is mogelijk om via een wandelpad de geweldige natuur van dichtbij te bekijken en beleven. Als planten komen hier onder andere waterlelies, verschillende soorten riet en watermossen voor. Vele vogels zijn hier te zien en voor vogelspotters is er een toren vanwaar men een prachtig zicht heeft op de vogels en alles wat hier nog meer de moeite waard is. De poesta hier biedt rust en stilte te midden van een uniek stukje natuur. Het Tiszameer !!

Vogelreservaat Hortobagy poesta

Vogelreservaat Hortobagy poesta we vinden hier een boerderij die nog in bedrijf is en waar men tevens gewonde roofvogels opvangt waar men zich ook inzet om illegale handel van roofvogels tegen te gaan. Dieren die in beslag worden genomen krijgen hier een plaats en worden later vrijgelaten. Ook jonge ooievaars die gewond zijn verzorgt men hier, deze komen soms als ze volwassen zijn terug naar dit gebied om hier te broeden. Vakantie Hongarije aan het Tiszameer een lust voor de vogelliefhebber.

Vakantie Hongarije het Tiszameer en zijn watersport

Vakantie Hongarije het Tiszameer en zijn watersport een goede plaats om dit te doen is bij Abádszalók. Aan de westkant is hier een meer van 14 kilometer wat zich uitstekend leent om te waterskiën, te zwemmen, surfen, zeilen, te racen en nog meer andere mogelijkheden. Tevens vind men hier bij Abádszalók het grootste openbare strand van het Tiszameer bij de Attila baai. We vinden hier ook een jachthaven, een reuzenglijbaan, cafe’s en eetgelegenheden en de gehele zomer door vele evenementen waaronder een grote zeilrace.

Vakantie Hongarije Nagykoru

Vakantie Hongarije Nagykoru deze plaats op de rechteroever van de Tisza staat bekend als ‘de kersentuin van Hongarije”. Hier maakt men de beroemde kersenpalinka en meer dan 100 verschillende soorten kersen groeien hier in Nagykoru. Een gammele pont verzorgt de overtocht naar Nagykoru.

Vakantie Hongarije het Tiszameer is fantastisch

Hongarije het Tiszameer is fantastisch hier heerst zowel rust en stilte als bedrijvigheid. Men kent hier een actief strandleven met veel watersport mogelijkheden en Hongarije heeft vaak een lange warme zomer. Heb je nog geen keus gemaakt denk dan aan een vakantie in Hongarije aan het Tiszameer.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *