Uiensoep: uiensoep met kaas benodigheden recept en bereiding van uiensoep

Uiensoep met kaas een heerlijke hartige soep die met weinig producten is te maken. Deze soep is bij ons zeer geliefd om tussen de middag als extra bij de boterham te eten, al kun je hem natuurlijk ook prima als voorgerecht serveren ook dan smaakt hij uitstekend. 

 

Uiensoep: uiensoep met kaas benodigheden recept en bereiding van uiensoep 

Uiensoep met kaas en zijn benodigdheden deze zijn:

  • twee en een halve liter bouillon, hiervoor gebruik ik een mix van groentebouillon- en runderbouillon tabletten
  • 1 kilo uien
  • olie of boter om de uien te bakken
  • geraspte kaas

Deze hoeveelheden zijn voor 6 á 7 personen.

Uiensoep met kaas en de bereiding 

Maak je bouillon gereed, met een mix van groentebouillon- en runderbouillon tabletten vind ik de bouillon voor deze soep het lekkerst. Alhoewel je ook kunt kiezen voor enkel runderbouillon tabletten. Maak de kilo uien schoon en snij ze in grove stukken. Verhit ondertussen in een ruime bakpan de olie of boter en als deze warm is doe hier de uien in en bak deze tot ze bruin zijn. Let wel goed op dat ze niet zwart worden dus schep ze regelmatig om en ga niet te lang bij de pan vandaan. Als de uien klaar zijn doe ze dan bij de warme bouillon en laat dit nog een kleine 10 minuten koken.

De kaas voor op de soep

De kaas maakt de uiensoep compleet, ook in Frankrijk word uiensoep vaak met kaas geserveerd. Met de kaassoort kun je naar eigen smaak variëren, wij kiezen het liefst voor een vrij neutrale kaas, die ik wel altijd zelf rasp. Maar natuurlijk kun je ook een zakje geraspte kaas in de winkel kopen en dit gebruiken. De kaas rasp ik in een schaal en zet deze op de tafel zodat ieder kan nemen wat hij of zij wil. Je kunt ook de uiensoep in oven vaste soepkommen scheppen en hierop sneetjes stokbrood met kaas leggen en deze even onder de warme grill zetten totdat de kaas gesmolten is. Let ook hier wel op voor verbranden.

Uiensoep met lekkere kaas een heerlijk recept 

Uiensoep met lekkere kaas een heerlijk recept voor alle gelegenheden, makkelijk om te maken en vrij snel klaar. Een aanrader die zeker het uit proberen waard is, succes.

Meer soepen zelf maken

Erwtensoep

Bloemkoolsoep

Preisoep

Bruinebonensoep

Champignonsoep

Linzensoep

Aardappelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *