Spaghetti bolognese: spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus bereiding en tips

Spaghetti bolognese is wat Italiaans eten aan gaat mijn lievelings eten, maar het moet wel met eigengemaakte bolognesesaus zijn. In dit artikel het recept van onze iegen gemaakte bolognesesaus.

Spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus

Spaghetti bolognese: spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus bereiding en tips

Spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus, het lievelingsgerecht van één van onze zonen wat bij ons dan ook regelmatig op tafel verschijnt. De bolognesesaus is ook heel goed van te voren te maken hij wordt hier alleen maar lekkerder van als hij een poosje staat.

En als je verse ingrediënten gebruikt en geen diepvries spullen kun je de saus ook in een dubbele portie maken en één portie invriezen, makkelijk voor als je een keer niet veel tijd hebt. Spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus een heerlijk makkelijk te maken gerecht, zeker het uitproberen waard.

Zelfgemaakte bolognesesaus de ingredienten

Zelfgemaakte bolognesesaus, na veel uitproberen is dit recept ontstaan waarvoor de volgende ingrediënten nodig zijn:

 • 350 gram rundergehakt
 • 2 uien
 • 2 grote of 4 kleinere winterpeen
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 runderbouillonblokje
 • 1 blik tomaten op sap van 400 gram
 • een karton gezeefde tomaten van 500 gram
 • peper
 • zout
 • basilicum
 • 3 eetlepels zonnebloemolie

Spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus

De bereiding van de bolognesesaus

We beginnen met het schoonmaken van de groenten, maak de uien schoon en snij ze klein, rasp met een dunschiller de buitenkant van de winterpeen eraf en snij deze in kleine blokjes, maak ook de knoflook schoon en snij ook deze in kleine stukjes. Spoel de gesneden groenten in een vergiet en laat ze heel goed uitlekken. Maak de zonnebloemolie warm en bak hierin het rundergehakt rul, als het gehakt mooi klein is door er steeds in te roeren en het ziet lichtbruin voeg dan de groenten toe. Bak deze even mee, verkruimel hierover het runderbouillonblokje, maak het blik tomaten op sap open en doe dit bij het vlees – groentenmengsel strooi peper zout en basilicum erover.

Voeg als laatste ongeveer drie kwart van het pakje gezeefde tomaten toe, breng het geheel aan de kook en zet het zachter maar zo dat het wel blijft koken. Laat dit anderhalf uur zachtjes koken, roer hier wel zeer regelmatig in, zelf zet ik de kookwekker ieder kwartier zodat ik er aan herinnerd word dat het tijd is om te roeren. Is de kooktijd voorbij proef dan van de saus en kruid hem zonodig wat bij.

Aanvullingen voor de zelfgemaakte bolognesesaus

Als aanvullingen kun je een halve prei toevoegen, maak deze schoon en snij hem in ringen, spoel hem in het vergiet af samen met de andere groenten en voeg samen met deze toe.

Houd men van een beetje pit dan kun je een halve rode peper erdoor snijden behandel deze als de andere groenten, een andere mogelijkheid is om een halve of naar eigen smaak een hele theelepel sambal toe te voegen. Spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus, een heerlijk recept naar ieder zijn smaak.

Spaghetti bolognese serveer tips

Als de bolognesesaus klaar is, kook dan de spaghetti zoals op de verpakking staat aan gegeven, strooi in het kookwater een beetje zout en voeg redelijk wat olie toe de spaghetti blijft dan lekker los. Zelf kies ik er altijd voor om de kaas die ik erbij geef zelf te raspen het is natuurlijk ook mogelijk om een zakje orginele geraspte/poeder kaas te kopen in de winkel. Giet de spaghetti af in een vergiet als hij gaar is, en serveer de spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus en geraspte kaas. Het gaar koken kun je kort doen of wat langer om wat zachtere spaghetti te hebben, persoonlijk eet ik het liefst de zachter spaghetti, kook ook niet te lang want dan neemt de spaghetti te veel water op en smaakt naar water. Een lekkere maaltijd, eet smakelijk.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *