Senigallia: Senigallia een kustplaats in Italie bij Ancona in Marche leuk dagje uit in Italie

Senigallia Ancona Marche Italie een mooie badplaats aan de Italiaanse Adriatische kust, met een mooi strand en een flinke vissershaven. Vergeet ook de versmarkt niet en de mooie oude gebouwen.

Senigallia

Senigallia: Senigallia een kustplaats in Italie bij Ancona in Marche leuk dagje uit in Italie

Senigallia is een stadje in Italië gelegen aan de Adriatische Zee, het stadje is makkelijk te bereiken omdat het 2 kilometer van de autoweg af ligt. Vanuit het noorden is het te bereiken via Milaan, Bologna en Rimini of Trieste en Rimini. Vanuit het zuiden via Pescara en Ancona, en vanuit het westen kom je via Perugia aan de Adriatische Zee. Het stadje is vanuit het noorden en zuiden ook te bereizen met de trein, je kunt uitstappen midden in het centrum.

Senigallia en een dagje uit 

Mocht je ooit in Italië op vakantie zijn dan is het stadje Senigallia absoluut een aanrader, veel mooie oude gebouwen, een voor mijn begrippen vrij grote vissershaven met heel wat vissersboten en een kilometers lang zandstrand geven zekerheid voor een lange dag vertoeven in dit Italiaanse stadje. Er is voor elk wat wils. In het centrum zijn veel winkeltjes en grotere winkels, en er is een grote keuze aan restaurants. Voor de camper rijders is er een camper parkeerplaats aan de nationale doorgaande weg, de parkeerplaats is op 500 meter van het strand en de restaurants, het centrum is wat verder weg maar goed te belopen.

De italiaanse zomer in Senigallia Marche

Voor de echte zon aan bidder is Senigallia in de zomer ook een goede plaats om van het strand en de zon te genieten. Vermoedelijk zal het er dan wel druk zijn maar goed weer is bijna een garantie, de stranden zijn vrij net en er is voldoende ruimte. Aan de boulevard kun je ’s avonds heerlijk genieten van de Italiaanse gerechten, en voor de drinker is er volop gelegenheid om een glaasje prik of een glas bier te drinken. Helaas was het weer in november niet zo goed, wat je kunt zien op de foto’s, en er was ook veel wind, maar het stadje, de gebouwen en het eten maakten veel goed.

 Senigallia en de versmarkt 

In het Centrum van het stadje is volgens mij elke dag een markt voor vers producten, en er zijn veel oude gebouwen, kerken en een kasteeltje. Voor de wandelaars doe absoluut je wandelschoenen aan want je loopt vele kilometers als je heel het stadje wilt zien.

Senigallia en je slaap en verblijfplaats in Marche

Langs de boulevard zijn tientallen luxe en minder luxe hotels die veelal zicht op zee hebben, een paar kilometer lang zie je overal hotels en andere mogelijkheden voor te verblijven zoals appartementen, B&B en vakantiehuizen.

Senigallia en culinair genieten

Italiaanse gerechten zijn overal te verkrijgen en het is dus geen probleem om aan je trekken te komen, hou je van verse vis gerechten, ga dan eens dineren in Ristorante de Beach Bar een zeer goed restaurant waar veel verse zeevruchten te eten zijn. Probeer gerust de kokkels, mosselen, krabben, gamba’s en de garnalen ze zijn super vers en van uitstekende kwaliteit. De ober verstaan ook Duits, engels en Frans, mijn ober kon Frans dus onze conversatie was in het Frans.

Veel succes, goede reis en smakelijk eten !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *