Preistamppot: Preistappot met ham en kaas recept en de bereiding

Preistamppot met ham en kaas één van de lievelingsgerechten van onze jongste zoon dat hij zelfs op zijn verjaardag als voorkeursgerecht aangeeft.

Preistamppot: Preistappot met ham en kaas recept en de bereiding

Preistamppot met ham en kaas één van de lievelingsgerechten van onze jongste zoon dat hij zelfs op zijn verjaardag als voorkeursgerecht aangeeft, maar ook de andere gezinsleden vinden het lekker dus regelmatig staat dit gerecht bij ons op het menu. Het is een gerecht dat eenvoudig is klaar te maken en vrij snel op tafel staat.

Preistamppot met ham en kaas en zijn benodigdheden

Preistamppot met ham en lekkere kaas en zijn benodigdheden we gebruiken hiervoor:

2 á 3 kilo aardappelen

melk om de puree te maken

4 of 5 stelen prei

300 gram schouderham

300 gram kaas

zout

Je kunt met de kaassoort variëren, met pittige kaas zoals bijvoorbeeld Old Amsterdam krijg je een heerlijk resultaat. Kies je voor neutralere soorten zoals bijvoorbeeld gewone belegen kaas dan krijg je een minder pittige smaak. De beschreven hoeveelheden zijn voor 5 tot 6 personen.

Preistamppot met ham en kaas en zijn bereiding

Preistamppot en zijn bereiding, we schillen de aardappelen, wassen ze en snijden de aardappelen door de helft of in vieren en maken de prei schoon. Snij de prei in stukjes en was deze goed en laat de prei dan uit lekken. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en voeg zout en melk toe en maak hier puree van. Terwijl de aardappelen koken kun je alvast de schouderham en de kaas in blokjes snijden. Als de puree klaar is doe dan de gesneden prei, de ham- en kaasblokjes erbij en meng dit door elkaar. Warm dit nog even door tot de kaas gesmolten is en breng het zonodig op smaak met zout. Een lekkere stamppot ter afwisseling die het hele jaar door lekker is.

Preistamppot is een onbekend gerecht

Preistamppot is een redelijk onbekend gerecht, zelfs in Nederland dat toch echt wel het land van de prei is. Witlof met ham en kaas bijvoorbeeld is in Nederland wel een bekende combinatie, maar voor iemand die van gerechten met ham en kaas houd is deze preistamppot zeker een heel goed alternatief. Zelf woon ik in het buitenland en mijn ervaring hier is dat men prei een vrij dure groente vind die hier per stuk word verkocht en door de meeste mensen enkel word gebruikt voor in soep.

Preistamppot een zeer onbekend maar zeker ook een zeer lekker gerecht / recept voor iedereen !

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *