Plaswijckpark: Plaswijckpark Rotterdam familiepark Plaswijck voor kinderen

Een heerlijk dagje ontspannen is een dagje uit naar Plaswijckpark in Rotterdam, een mooi familiepark wat ook zeker betaalbaar is voor de gewone man.

Plaswijckpark: Plaswijckpark Rotterdam familiepark Plaswijck voor kinderen

Plaswijckpark Rotterdam is een familiepark dat zich voornamelijk richt op jonge kinderen tot 12 jaar. In 1923 was een bijzondere theetuin in het bezit van een Rotterdamse horecaondernemer die zijn tuin uitbreidde met een uitkijktoren, een rondvaartboot, een speeltuin, een rosarium en een klein dierenparkje. Het park was bedoeld voor mensen met een kleine beurs, nog steeds hanteert men de norm dat het park betaalbaar moet zijn. In dit park is het zo dat de kinderen zichzelf bezighouden en ’s avonds moe in bed rollen.

Plaswijckpark Rotterdam en zijn bezoekers

Het Plaswijckpark in Rotterdam kan op zijn meest bezochte dagen bogen op 2000 tot 3000 bezoekers. In 2009 was dit in totaal 218.000, na Blijdorp, Spido en de Euromast is het Plaswijckpark de vierde attractie van Rotterdam. Plusminus de helft van het aantal bezoekers komt uit Rotterdam, en verder voornamelijk uit Zuid- Holland, Noord- Holland, Zeeland en Noord- Brabant.

Plaswijckpark Rotterdam met zijn attracties

Het Plaswijckpark in Rotterdam met zijn attracties heeft zijn bezoekers heel wat te bieden. De verkeerstuin scoort heel hoog bij de jeugdige bezoekers. Met skelters kunnen kinderen hier het verkeer ontdekken. De verkeerstuin is ingericht met autowegen, rotondes, kruisingen en verkeerslichten. Ook de havenspeeltuin is op zomerse dagen erg in trek om heerlijk te spelen in het ondiepe water. De rondvaartboot is ook een succes met zijn 20 minuten lange tocht over de plas. De boemeltrein, de draaimolen, elektrische scooters en de kangaroetsjjj zijn eveneens leuke attracties.

Plaswijckpark Rotterdam en zijn dieren

Het Plaswijckpark in Rotterdam en zijn dieren, vanaf de “Speelwijck” kun je door de “Wandelwijck”, waar zich een Engelse tuin, een rosarium, een kabouterpad en een plaats om te picknicken bevinden, naar de “Dierenwijck” wandelen. Hier kun je herten, uilen, dassen, een vogelvoliére, een otterpoel, apen en nog vele andere dieren aantreffen, ook is er een kinderboerderij voor de allerkleinsten. Het Plaswijckpark Rotterdam is echt een aanrader.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *