Champignon roomsaus: pasta met champignon roomsaus en de bereiding

Pasta met champignon roomsaus is een lekker gerecht wat eenvoudig en snel is klaar te maken. Ook kinderen vinden pasta en champignon roomsaus vaak erg lekker. 

Pasta met champignon roomsausPasta met champignon roomsausPasta met champignon roomsaus

Champignon roomsaus: pasta met champignon roomsaus en de bereiding

Pasta en champignon roomsaus en zijn ingrediënten wat zijn:

  • 750 gram pasta naar eigen keuze bijvoorbeeld penne rigate
  • 600 gram champignons
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 350 gram hamblokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 milliliter kookroom
  • bloem
  • peper
  • zout
  • kruidenzout
  • peterselie
  • basilicum
  • zonnebloemolie

Dit recept is geschikt voor 5 personen.

De bereiding van Pasta met champignon roomsaus 

De bereiding van pasta en champignon roomsaus beginnen we als volgt wrijf de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de onderste centimeter van het steeltje. Snij de champignons in gelijkmatige plakjes en doe deze in een schaal. Maak de drie teentjes knoflook schoon en snij deze in kleine stukjes. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe in een bakpan wat zonnebloemolie en als deze goed heet is bak hierin dan de gerookte spekblokjes even aan en voeg daarbij de klein gesneden knoflook en de plakjes champignons, roer dit goed door elkaar en bak dit mengsel totdat de champignons mooi bruin zijn. Strooi peper, zout, kruidenzout, peterselie en basilicum naar smaak erover en roer dit er door heen.

Een paar minuten voor de champignons gaar en bruin zijn doe er dan 3 tot 4 eetlepels bloem bij en roer ook dit goed door het hampignonmengsel. De bloem zorgt ervoor dat de saus straks wat dikker is. Als de champignons gaar en bruin zijn giet dan de kookroom erbij en de blokjes ham meng dit alles goed door elkaar en breng het zachtjes aan de kook. Laat het even doorkoken totdat de saus de goede dikte heeft. Als de saus te dik is doe er dan nog wat kookroom bij, is de saus te dun maak dan van bloem en water een papje zonder klontjes en voeg dit toe totdat de dikte van de champignon roomsaus naar wens is.

Proef ervan en gebruik zo nodig het zout, kruidenzout, peper, peterselie en basilicum om alles nog wat bij te kruiden. Als de pasta gaar is giet deze dan af in een vergiet als ze is uitgelekt doe de pasta dan terug in de pan. De maaltijd is nu klaar, eet smakelijk.

Snel klaar recept met champignon roomsaus

Dit recept is ideaal voor de snelle kok, het recept is namelijk in een hand om draai op tafel. En vers klaar gemaakt is het ook nog redelijk gezond, of doe er een heerlijke Griekse salade bij

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *