Pannenkoeken bakken: pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken

Pannenkoeken beslag maken en daarna heerlijk pannenkoeken bakken met kinderen altijd een succes. Pannenkoeken beslag maken is eenvoudig te doen. 

Pannenkoeken bakken: pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken

  • 9 deciliter melk
  • 400 gram witte bloem
  • een snufje zout
  • 1 of twee eieren

Het pannenkoeken beslag maken

Het pannenkoeken beslag maken beginnen we met het afwegen en het zeven van de witte bloem, doe het daarna in een grote schaal. Strooi het snufje zout erover, breek het ei of de eieren en voeg ook deze toe. Voeg daarna langzaam onder voortdurend roeren de melk toe tot een glad beslag ontstaat. Men kan het beslag eventueel een paar uur van te voren maken.

Variaties op pannenkoeken beslag

Variaties op pannenkoeken beslag zijn er vele te bedenken zoals:

  • Schil een appel snij hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes of rasp de appel en voeg de blokjes of de geraspte appel aan het basis beslag toe. Bak van dit beslag heerlijke appel pannenkoeken.
  • Rasp een stuk kaas of koop een zakje geraspte kaas en voeg een gedeelte aan het basis recept toe. Bak hiervan lekkere kaas pannenkoeken.
  • Neem voor spek pannenkoeken gerookte spekjes doe een handvol in de bakpan en bak ze even bruin giet dan een schep van het basis beslag hierover en bak heerlijke spek pannenkoeken.
  • En zo zijn er natuurlijk nog vele variaties te bedenken voor iedere smaak een pannenkoek.
  • Pannenkoeken beslag maken goed te doen ook voor kinderen.

Het bakken van pannenkoeken

Het bakken van pannenkoeken begint met het goed verwarmen van de bakpan, doe hierin een schijfje boter en als dit goed heet is doe hierin dan een schep beslag laat dit uitvloeien tot de hele bodem bedekt is. Als het beslag opgedroogd is kan de pannenkoek meestal omgedraaid worden gebruik hiervoor een spatel. Is ook de andere kant bruin dan is de pannenkoek klaar schep hem uit de pan en leg hem op een bord. Bak zo al de pannenkoeken tot het beslag op is. Pannenkoeken beslag maken om heerlijke pannenkoeken hiervan te bakken.

Het serveren van de pannenkoeken

Het serveren van de pannenkoeken, pannenkoeken kan men zowel warm als koud eten. De pannenkoeken kunnen bestrooid of besmeerd worden met onder andere: donker bruine basterdsuiker, poedersuiker, kristalsuiker,stroop, jam, pasta of honing. Pannenkoeken beslag maken voor een lekkere pannenkoeken maaltijd.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *