Pannenkoek recepten: pannenkoeken recepten beslag maken en de vulling

Mijn pannenkoeken recept om het beslag te maken en om de koeken te bakken, en wat kun je allemaal in de pannenkoeken doen als vulling

Pannenkoeken receptenPannenkoeken receptenPannenkoeken recepten

Pannenkoek recepten: pannenkoeken recepten beslag maken en de vulling

Pannenkoek recepten, de recepten van de hieronder beschreven pannenkoeken hebben wij gebakken in gourmet stellen. Een paar maanden geleden waren zowel mijn man als mijn oudste zoon het weekend niet thuis,en wou ik voor de andere kinderen iets leuks bedenken. Toen kwam het idee boven om verschillende soorten pannenkoeken beslag te maken, de gourmet stellen op de tafel te zetten en iedereen zelf zijn eigen pannenkoeken te laten bakken. Het bleek een goed idee te zijn, we zijn gezellig met zijn allen een paar uur bezig geweest en hebben lekker gegeten. Dit zullen we zeker nog wel eens herhalen. Ook voor een verjaardagsfeestje van kinderen is het een leuk idee wat makkelijk uit te voeren is en waar de kinderen plezier in hebben.

Pannenkoek recepten basis

Het basis recept voor pannenkoeken beslag is:

  • 9 deciliter melk
  • 2 eieren
  • zout
  • 400 gram witte bloem

Zeef de bloem en doe deze in een kom, voeg een ei en wat zout toe en giet langzaam de helft van de melk erbij, goed roeren zodat het goed gemengd word doe het tweede ei erbij en giet de rest van de melk er bij terwijl je voortdurend blijft roeren zodat er een glad beslag ontstaat.

Appel pannenkoeken beslag 

Appel pannenkoeken beslag is eenvoudig te maken door aan het basis recept stukjes geschilde appel toe te voegen. Je kan ook de appel raspen en dan toevoegen. Wij vonden het met stukjes appel erin een succes.

Rijst pannenkoeken beslag 

Rijst pannenkoeken beslag is het derde beslag wat op de tafel verschijnt. Hiervoor had ik de avond van te voren al een grote mok rijst gekookt. Doe eerst 1 groot ei of twee kleinere eieren in een kom doe hier een zakje vanillesuiker bij en roer dit door elkaar voeg wat zout toe, doe de rijst erbij en schenk er melk bij tot een beslag ontstaat dat nog net vloeibaar is. Is het beslag te dik dan heb je meer brij als pannenkoeken, is het beslag te dun dan kun je de pannenkoeken niet makkelijk omdraaien en is het resultaat ook niet zo fraai. Maar als je beslag goed is kan iedereen hier mooie goudbruine pannenkoekjes van bakken.

Verdere aanvullingen op de pannenkoeken en het bakken

Op de tafel had ik dan nog een bakje gezet met rozijnen, kaneel, bruine basterdsuiker, jam, poedersuiker en schenkstroop. En voor de liefhebbers van een hartige pannenkoek gerookte spekblokjes. Ook van spekblokjes met het basis recept is een heel lekkere pannenkoek te bakken. Er zijn zoveel mogelijkheden om mee te variëren, dat iedereen kan kiezen wat hij of zij lekker vind.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *