Ongediertebestrijding: Ongedierte als kakkerlakken ratten en muizen bestrijden

Ongedierte en ongediertebestrijding andere woorden hiervoor kunnen zijn plaagdieren en plaagdierenbestrijding. De te bestrijden dieren kunnen onder anderen kakkerlakken, ratten, muizen maar bijvoorbeeld ook stadsduiven die verwilderd zijn wezen.

Ongediertebestrijding: Ongedierte als kakkerlakken ratten en muizen bestrijden

Ongedierte en ongediertebestrijding andere woorden hiervoor kunnen zijn plaagdieren en plaagdierenbestrijding. De te bestrijden dieren kunnen onder anderen kakkerlakken, ratten, muizen maar bijvoorbeeld ook stadsduiven die verwilderd zijn wezen. De bestrijding heeft als hoofddoel dat er geen ziektes worden overgebracht die een gevaar voor de Volksgezondheid op kunnen leveren. In Rotterdam worden de meeste bestrijdingen tegen kakkerlakken uitgevoerd daarna komen de knaagdieren, in andere plaatsen kan dit anders zijn, omdat Rotterdam een havenstad is heeft het natuurlijk een unieke positie. 

Ongediertebestrijding en de reinheid 

Kakkerlakken in huis associëren de meeste mensen veelal met gebrek aan reinheid en hygiëne, terwijl dit de reden in de meeste gevallen niet is. Kakkerlakken zijn tropische insecten die veelal uit tropische landen worden meegebracht omdat ze bijvoorbeeld in de verpakking van een tropisch product zitten en zo bij iemand in huis komen. Kakkerlakken voelen zich thuis in huizen met een lekkere warme temperatuur en zij vermenigvuldigen zich snel. De rat is voor velen het meest beangstigende dier onder het ongedierte. In grote oude steden of stadsgedeeltes voelt de rat zich prima thuis en komt ook veelvuldig hier voor.

Ratten zijn gevaarlijk voor de Volksgezondheid omdat ze door het achterlaten van urine, bacteriën, haren en uitwerpselen ziektes overbrengen. Ziektes zoals de ziekte van Weil, de ziekte van Aujeszky en vroeger natuurlijk ook de Pest. Ook ratten vermenigvuldigen zich snel een vrouwtje kan in haar leven wel honderd of meer jonge ratten voortbrengen. De muis is wat onschuldiger en kan in veel gevallen door de mensen zelf bestreden worden. De uitwerpselen van een muis zien er uit als hagelslag. De verwilderde stadsduiven zwerven de hele dag rond en eten alle restjes op van de straat of uit vuilnisbakken, ze worden hier ziek van en brengen ook ziektes over. Ongedierte en ongediertebestrijding zeker nodig !

De bestrijding van het ongedierte

Ongedierte en ongediertebestrijding, bij de bestrijding van kakkerlakken gebruikt men een lokstof die licht giftig is op plaatsen waar de kakkerlakken graag zijn. De stof wordt met een spuitpistool aangebracht. Bij de bestrijding van ratten en muizen maakt men gebruik van een kleine dosis gif op plaatsen waar de dieren vaak komen. De verwilderde stadsduiven probeert men te vangen met vangkooien of door middel van schietnetacties.

Ongedierte en ongediertebestrijding en preventie maatregelen

Geef de rat en de muis geen plaats en neem maatregelen. Kapotte regenpijpen, kapotte tegels, kapotte ventilatieroosters, kieren en gaten bieden mogelijkheden voor de rat om in huis te komen, repareer deze dus direct en zorgvuldig. Strooi geen brood of andere etensresten op de grond voor de vogels, want hier komt ook ongedierte op af. Sluit vuilniszakken goed af, en zet geen los afval naast de vuilnisbak.Houd kakkerlakken buiten en neem maatregelen.

Kijk de boodschappen na op ongedierte voor je ze opbergt en vergeet ook niet om de boodschappentas te controleren. Verzorg het opbergen van eten en afval goed. Hou de keuken schoon. Lucht het huis goed en maak de temperatuur niet te hoog. Repareer naden, gaten en kieren tijdig.

Ongedierte en ongediertebestrijding een vak apart weet je er geen raad mee vraag dan een deskundige, die zijn dit werk gewend en weten hoe ze te werk moeten gaan.

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *