Oliebollen bakken: zelf oliebollen bakken in de friteuse oliebollen recept en hoe bak ik een oliebol

Oliebollen bakken heerlijk voor oudejaarsavond, heb het oliebollen bakken recept zelf samengesteld op oudjaar 2011 en ze waren perfect, daarom hier de publicatie van een recept van een heerlijke oliebol een aanrader voor iedereen die graag een smakelijk oliebol eet die enigszins vochtig is, maar niet kleffig is !! Oliebollen bakken is een traditie.

Oliebollen bakken: zelf oliebollen bakken in de friteuse oliebollen recept en hoe bak ik een oliebol

    • 1 kg bloem
    • 200 ml bier of trappistenbier
    • 800 ml melk
    • 1 theelepel zout tot 1 ¬Ĺ theelepel zout
    • 2 grote appels snipperen
    • tipje zwarte peper
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 3 eieren
    • 2 x 7 gr instant gist
    • 200 gram rozijnen heb ik gedaan, maar mag 400 gram zijn
    • krenten heb ik niet gedaan maar mag ook tot 400 gram
    • 100 ml olijfolie
    • 100 gram suiker
    • De oliebollen bak ik in de friteuse in zonnebloemolie

Oliebollen bakken en de bereidingswijze

Maak eerst een beetje melk lauw en laat daar de gist tot leven komen, voeg daarna de eieren, het zout, suiker, vanillesuiker, olie en de peper aan toe en meng dit goed door elkaar.

Doe nu de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden en giet het mengsel daarin, roer dit goed door elkaar en al roerend giet je de rest van de melk en het bier erbij. Zelf had ik 2 grote kommen maar als nog kwam het beslag over de rand bij het rijzen, mijn advies neem eventueel een nieuwe emmer, om alles te mengen en te roeren.

Meng vervolgens al de andere bestanddelen er door.

Dek daarna het beslag af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 2 uur rijzen, de emmer mag max half vol zijn en zal na het rijzen bijna vol worden.

Zorg dat de olie op 180 graden is en je kunt het beste met een ijslepel de bollen in de olie scheppen. Oliebollen bakken !!

Oliebollen bakken ben pas weer herstart

Ben in december 2011 weer begonnen met Oliebollen bakken op oudejaarsdag nadat ik enkele jaren niks gedaan had, en het was dus een groot succes, een beetje een andere oliebol dan gewoonlijk, maar wat waren ze lekker. Ook waren ze zeer goed houdbaar en zelfs na drie dagen veranderden ze niet en bleven heerlijk mals en smakelijk.

Wij vonden ze zo heerlijk dat ik er zelfs in de loop van het jaar nog een keer wil bakken, en dan in een emmer laten rijzen want nu was de vloer rond de kommen onder het beslag en dat is lastig, dus neem een grote eenheid voor het rijzen. Beter wat ruimte over i.p.v. een heleboel poetsen.

En natuurlijk voor het eten de oliebollen garneren en bestrooien met poedersuiker.

Wens een ieder die dit recept probeert smakelijk eten en veel succes, en voor vragen mag je altijd een bericht achter laten hier onder !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *