Neusverkoudheid: wat is neusverkoudheid het ontstaan en voorkomen en behandelen

Neusverkoudheid heb je in de winter zo te pakken het is voornamelijk een klacht die in de koudere jaargetijden voorkomt. Een groot deel van de bevolking loopt ieder jaar wel één of meerdere keren een Neusverkoudheid op. Mensen met een zwakke weerstand kunnen erg vatbaar voor deze virussen zijn. Neusverkoudheid !!

Neusverkoudheid

Neusverkoudheid: wat is neusverkoudheid het ontstaan en voorkomen en behandelen

Neusverkoudheid word veroorzaakt door rhinovirussen, wat een heel grote groep verkoudheidsvirussen is. Het virus komt in de neus dan word het slijmvlies geïrriteerd en word dikker. Na een paar dagen als de verkoudheid op zijn top is komt het slijm los. Neusverkoudheid !! Als dit niet gebeurd kan het neusslijmvlies zo opgezweld raken dat de verbinding tussen de neus- en bijholtes smaller word of dicht gaat zitten. De bacteriën in de bijholtes kunnen dan gaan woekeren, zodat je het gevoel krijgt dat je hoofd vol zit. Samen met een stekende hoofdpijn als je vooroverbuigt, druk op het neusbeen en de ogen en slijm dat bij het in bed liggen in de keelholte komt zijn dit symptomen van een bijholteontsteking. Als deze symptomen na een paar dagen niet over zijn ga dan naar de huisarts want bijholteontsteking moet je wel serieus nemen. Neusverkoudheid !!

Het ontstaan en de verschijnselen van een neusverkoudheid 

Neusverkoudheid !! Het ontstaan en de verschijnselen van een Neusverkoudheid worden in de winter meer gestimuleerd omdat men dan meer binnen is, het virus circuleert in de lucht. In deze koude tijd word er minder gelucht en zodoende kan het virus zijn slag slaan. Twee tot drie dagen nadat men met het virus in aanraking is gekomen treden doorgaans de eerste wel bekende verschijnselen op zoals: snotteren, hoofdpijn, verhoging, verstopt gevoel en later de loopneus. De eerste paar dagen ben je besmettelijk. Een Neusverkoudheid mag niet langer dan een week tot tien dagen duren, daarna is de kans dat er complicaties bijkomen groter. Deze complicaties kunnen onder andere zijn: keelontsteking, bijholteontsteking of middenoorontsteking, raadpleeg dan de huisarts als de klachten te lang aanhouden of als ze te heftig zijn. Neusverkoudheid  !!

Tips om neusverkoudheid en zijn complicaties te voorkomen 

Hier zijn een paar tips om Neusverkoudheid en de complicaties van Neusverkoudheid te voorkomen :

  • Slik regelmatig vitamine C dit heeft antivirale eigenschappen.
  • Neem echinacea zodra de eerste verschijnselen van een neusverkoudheid zich voordoen.
  • Eet twee teentjes rauwe knoflook
  • Snuit zo weinig mogelijk je neus.
  • Drink voldoende, bepaalde theesoorten zijn aan te raden om hun ontstekingsremmende en/of verwarmende eigenschappen.
  • Zoete melkproducten liever niet gebruiken deze werken negatief in op het slijm zodat dit minder makkelijk los komt.
  • Adem door je neus.
  • Leg als je gaat slapen een doorgesneden ui dicht bij je in de buurt.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *