Nederlandse Ambassade Boedapest: verlengen van mijn paspoort bij de Nederlandse Ambassade

Nederlandse Ambassade Boedapest mijn bezoek om mijn paspoort te verlengen en de beschrijving van mijn hele reis. Maak voor het verlengen van je paspoort of bezoek aan de Nederlandse ambassade Boedapest altijd een afspraak !! Het adres van de ambassade is veranderd : 

1027  Budapest, Kapás u. 6-12

Víziváros Office Center, 2de verdieping

Bezoek Nederlandse Ambassade Boedapest

Nederlandse Ambassade Boedapest: verlengen van mijn paspoort bij de Nederlandse Ambassade

De reis naar Boedapest duurt in mij geval twee uur en vijftien minuten, ik vertrek thuis om 9.30 om de trein van tien uur te hebben en dan kom ik om 11.45 aan op het station Déli in Boedapest. De aankomst is op perron nummer 1, en na aankomst neem ik eerst een bekertje chocomel bij een van de kiosken, daarna ga ik even naar het toilet (130 huf).

In Boedapest bezoek fotograaf voor pasfoto’s

In Boedapest is het de bedoeling dat ik eerst naar winkelcentrum mammut ga alwaar ik pasfoto’s laat maken voor het paspoort, deze fotograaf is bekend met foto’s te maken voor nederlandse paspoorten. Het adres is Puskásfoto Mammut 2.

De wandeling naar de fotograaf Mammut 2 

Van de fotograaf nu naar het nieuwe adres lopen, de ambassade is verhuisd !! Verder blijft alles gelijk.

Voor bezoekers van de Nederlandse Ambassade Boedapest ga ik exact beschrijven hoe ze lopen kunnen en hoe ze makkelijk allles kunnen vinden, ik ga er van uit dat velen eerst om foto’s moeten dus daar rust heel het verhaal op.

Voor een bezoek aan de Nederlandse Ambassade Boedapest is het belangrijk dat je aankomt op station Déli, als je daar uitstap en je loopt richting het station dan loop je de zelfde richting die je moet gaan als je buiten het station bent. Echter de uitgang wordt aangegeven links van de perrons, de je loopt tot de kiosken en je gaat links en daarna nog eens links zodat je tegengesteld loopt aan toen je uitgestapt was, je komt langs de trap die naar het toilet gaat en gaat door een paar hekken (nu nog) het station af en neemt recht langs de drukke weg waar je na enkele meters onder de grond duikt een tunneltje in, dan kom je onder de grond op een splitsing waar je rechts gaat en dan de laatste links. Eenmaal weer boven de grond dan zie je een wagon staan die gebruikt wordt als cafe / coffeshop.

Dan loop je evenwijdig aan de drukke straat het park door, en aan het einde van het park steek je de straat over, gaat een paar meter links en recht de hoek om. Dan neem je de straat die recht naarboven gaat, dat is de Vérmezö üt.

Deze straat naar boven en weer naar beneden, steek de kruising over en dan direct links weer oversteken, daar overgestoken sta je aan de kant van Mammut winkelcentrum. Na het oversteken ga je rechts en dan links de Lovohaz utca in, na enige meters heb je rechts een ingang van Mammut 2 ga daar naar binnen en loop tot de infobalie, je staat nu met je rug naar de ingang en stopt naast de infobalie, kijk naar link in de hoek daar zie je groene letters “gyógyszertár” loop naar de hoek en neem de trap naar beneden alwaar direct links onderaan de trap Puskas Foto is.

De tijd van het station naar de fotoshop kun je in 15 a 20 minuten lopen.

Middag eten in Boedapest Mammut 1

Na het maken van de foto’s kun je eventueel middag eten in een Pizzeria Abbocato waar ik ook gegeten heb. Ga terug naar de ingang dus lovohaz utca en steek de weg over richting Mammut 1, hou na binnenkomst links aan en ga in het midden van het winkelcentrum de roltrap op naar boven, ga 3 of 4 verdiepingen hoger en geniet in de pizzeria van een lekkere maaltijd. Trek voor het eten 30 a 45 minuten uit.

Wellicht ook vermeldenswaardig is dat er in Mammut ook een vestiging is van Belfrit, een Belgische franchise keten die dus snacks serveert van Belgische origine…en Belgische frieten zijn natuurlijk véél lekkerder dan een Italiaanse pizza😂😂

Het vervolg naar de Nederlandse Ambassade Boedapest

Voor het vervolgen van de reis naar de Nederlandse Ambassade Boedapest gaan we weer terug naar de uitgang aan de Lovohaz Utca. Hier gaan we niet terug naar de richting waar we vandaan zijn gekomen, nee we houden de drukke straat achter ons en gaan dus verder de Lovohaz Utca in. Na 500 a 600 meter kom je op een plein / tér het Marcibanyi Tér hier ga je direct rechts en loop je rechtdoor tot je schuin recht voor je de Rét utca ziet dit is een doodlopende straat maar daar moet je toch in, na 150 meter de trap op ja dit is nog eens een trap 120 treden dan ben je boven in de Bimbo utca, boven aan ga je rechts en na een paar honderd meter zie je links de Fuge Utca waar de Nederlandse Ambassade Boedapest aan geleggen is. Van Mammut naar de ambassade loop je 20 minuten.

Trouwens heb ik in de ambassade mijn paspoort ongeldig laten maken, anders moest ik het nog per post terug sturen, dus had ik 1 week een ongeldig paspoort. Ongeldig maken kan door het paspoort te perforeren, de dienst doende dame kan dat regelen, zo betaal je geen verzendkosten voor het terug zenden.

Terug naar het station Déli 

Van de Fuge Utca terug ga je links naar beneden, daar rechts aanhouden, aan het einde van de bimbo utca even iets rechts en direct de Fënyes elek utca in die uitkomt op de drukke straat daar ga je weer rechtaf richting Mammut, daar steek je weer de drukke straat over en direct recht steek je de andere straat weer over en via de Vérmezö üt loop je weer naar het park evenwijdig aan de drukke straat langs de zwarte treinwagon naar station Déli.

Deze handleiding is door iedereen te gebruiken, zijn er fouten of toevoegingen laat het mij weten.

Prijs Paspoort 16800 forint (2012) 41.200 forint (2015) het paspoort is nu 10 jaar geldig

Koerier verzending 1780 forint (2012) 2000 forint (2015)

Terug zenden paspoort na ontvangst van het nieuwe.

Voor vragen kun je altijd reageren via reacties hier onder

Eventueel kan ik voor hulp zorgen met je bezoek aan de Nederlandse Ambassade Boedapest

Comments

 1. Beste Jos,

  Momenteel hoef ik er nog geen gebruik van te maken, maar het is een leuk en duidelijk verhaal. Het lijkt door de manier van de omschrijving op een leuke speurtocht.

  Met de vriendelijke groet,

  Gerard

 2. Deze tip is niet mee bruikbaar omdat de ambassade per heden, 2/11/2015 is verhuisd.
  Nieuwe adres én hoe je een afspraak kunt/moet maken voor een nieuw/vernieuwing paspoort vind je op de website van de ambassade.

 3. Misschien moet je de prijs ook eens aanpassen; ik betaalde eerder deze week 41.200 forint! Meer dan eens zo duur in goed 3,5 jaar tijd. Het goede nieuws is dat het nieuwe paspoort 10 jaar mee gaat tegen 5 jaar wat het eerder was.
  De kosten voor het opsturen zijn niet zo veel gestegen en bedragen nu 2000 forint.
  Je oude paspoort (als je dat al wil houden na de aanvraag van een nieuw) hoef je niet meer op te sturen, maar wordt ongeldig gemaakt dmv perforaties. Je kunt het oude natuurlijk ook achterlaten op de ambassade.
  Wellicht ook vermeldenswaardig is dat er in Mammut ook een vestiging is van Belfrit, een Belgische franchise keten die dus snacks serveert van Belgische origine…en Belgische frieten zijn natuurlijk véél lekkerder dan een Italiaanse pizza😂😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *