Nationaal park de Hoge Veluwe: Hoge Veluwe een mooi natuurgebied met veel wild het Kroller-Muller Museum en jachthuis Sint Hubertus

Het nationaal park de Hoge Veluwe is een aanrader voor natuur mensen en wild speurders, het jachthuis en het internationaal goed bekende museum, verder kun je heerlijk fietsen.

Nationaal park Hoge Veluwe

Nationaal park de Hoge Veluwe: Hoge Veluwe een mooi natuurgebied met veel wild het Kroller-Muller Museum en jachthuis Sint Hubertus

Nationaal park Hoge Veluwe een topper !! In 1909 werd de Hoge Veluwe aangekocht door Anton Kröller als jachtterrein. Er werden kangoeroes, wilde zwijnen, edelherten en moeflons uitgezet voor de jacht, en jachthuis Sint-Hubertus werd gebouwd. Zijn vrouw legde een unieke kunstcollectie aan. Door de economische crisis van de dertiger jaren raakte het echtpaar in geld problemen en in 1935 nam de staat het gebied over voor een miljoen gulden.

Het gebied word vanaf die tijd als Nationaal Park beheerd, er werd een museum gebouwd waarin onder andere schilderijen van Picasso, Mondriaan en van Gogh te bekijken zijn. Een mooie beeldentuin hoort hierbij, één van de grootste van Europa. Wat bij velen bekend zal zijn is het feit dat bezoekers gratis gebruik kunnen maken van witte fietsen om daarmee het park door te rijden. Meer dan veertig kilometer fietspad is er aangelegd.

Nationaal park Hoge Veluwe en zijn vrijwilligers

Nationaal Park De Hoge Veluwe werkt met weinig vast personeel en met zeer veel vrijwilligers. Jaarlijks zijn er minimaal 500.000 bezoekers nodig om het Nationaal Park te kunnen laten draaien. Meer bezoekers zou fijn zijn om wat vermogen op te kunnen bouwen, maar op dit moment blijft het aantal bezoekers rond de half miljoen steken. De Hoge Veluwe is één van de belangrijkste publiekstrekker van Gelderland. Het park moet zichzelf financieel zien te redden, daarin gesteund door de Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe.

Op het ogenblik telt deze vereniging ongeveer 2100 leden, waarvan er plusminus 300 vrijwilliger zijn in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. De vrijwilligers werken in verschillende groepen: de floragroepen, de faunagroepen , de parkwinkelgroep en de onderhoudsgroepen. De vrijwilligers zijn veelal ouderen die hun behoefte aan contact en hun liefde voor de natuur kunnen bevredigen in hun vrijwilligerswerk voor het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Voor het Nationaal park de Hoge Veluwe zijn de vrijwilligers onmisbaar.

De winkel draait een flinke omzet en draagt zijn financiële steentje ruim bij.

Nationaal Park Hoge Veluwe een bezoek zeker waard

Nationaal Park De Hoge Veluwe een bezoek zeker waard om te genieten van de unieke combinatie van schitterende natuur met zijn vele dieren en een brok cultuur. Tevens bied het park een bepaalde vorm van veiligheid, waardoor je ook vrouwen alleen door het bos kunt zien wandelen.

P.S. De witte fietsen zijn een absolute aanrader en dat kan ik beamen uit eigen ervaring, maar wees wel optijd want op is op en de beste zijn eerst weg dus zet de wekker en zorg dat je erbij bent, wij hebben op onze fiets rit veel wild gezien en ik vond het dan ook een sensatie om op de fiets het park door te kunnen en dan veel wild zien dat is toch heerlijk in de natuur zijn !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *