Linzensoep: linzensoep met kalkoenfilet het recept en de bereiding

Linzensoep met kalkoenfilet, dit is een bijzondere maar wel heel smakelijke soep, heel eenvoudig klaar te maken en heer vernieuwend !

Linzensoep: linzensoep met kalkoenfilet het recept en de bereiding

Linzensoep met kalkoenfile dit is een bijzondere maar wel heel smakelijke soep. De combinatie van linzen, kalkoenfilet en de tomaten smaak maakt deze soep anders dan de bekende soepen, heel verrassend van smaak maar ontzettend lekker. Ook voor de onervaren kok eenvoudig om te maken met een schitterend resultaat dus dit recept is beslist geschikt als je gasten uit wil nodigen. De complimenten zullen niet uitblijven en dit is voor een beginner heel stimulerend, ook voor de meer ervarene koks onder ons is dit een mooi recept. Linzensoep met lekkere kalkoenfilet !

Linzensoep met kalkoenfilet en zijn benodigdheden 

Linzensoep met lekkere kalkoenfilet en zijn benodigdheden welke zijn:

  • olijfolie om de kalkoenfilet in te bakken
  • 600 gram kalkoenfilet
  • 3 liter vleesbouillon
  • 2 blikken linzen van 400 gram
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 blikjes tomatenpuree van 70 gram
  • paprikapoeder
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 50 gram grof gesneden selderij

De bereiding van de linzensoep

Olijfolie in de soeppan verhitten en als deze warm is hierin de kalkoenfilet, die je gekruid en in blokjes hebt gesneden, bakken. De gesnipperde rode uien en de tomatenpuree toevoegen en een paar minuten meebakken onder af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.Daarna voeg je de paprikapoeder, de tomatenblokjes met sap en de helft van de selderij toe, giet de bouillon hierbij en laat dit 45 minuten zachtjes koken zodat het vlees lekker mals kan worden. Breng de linzensoep op smaak met zout en peper, schep dan de linzen samen met het vocht erdoor en warm deze kort mee laat de soep niet meer koken. Garneer de soep met de overgebleven selderij. Linzensoep !

Het opvallende van Linzensoep met kalkoenfilet 

Het opvallende van Linzensoep met lekkere kalkoenfilet is de heerlijke geur die zich tijdens het koken ontwikkeld en zich door de keuken verspreid. Het resultaat van het kokkerellen is een heerlijke soep met een verrassend zachte smaak en een lekkere geur voor het hele gezin.

Heerlijke Linzensoep met lekkere kalkoenfilet zeker aan te raden voor echte lekkerbekken !

Linzensoep is een zeer lekkere soep, en voor beginners via dit recept toch niet moeilijk gereed te maken !

Meer soepen zelf maken

Erwtensoep

Bloemkoolsoep

Preisoep

Bruinebonensoep

Uiensoep

Champignonsoep

Aardappelsoep

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *