Langlaufen in Oostenrijk: langlaufen in Seefeld in Ramsau am Dachstein in Weissenzee in Sillian en Sint Michael in Lungau

Langlaufen in Oostenrijk. Dit kun je op veel mooie plaatsen en locaties. In dit artikel behandel ik de top-5 en tevens komen er wat persoonlijke vakantie herinneringen boven. Langlaufen in Oostenrijk is een lust voor de echte langlaufer.

Langlaufen in Oostenrijk

Langlaufen in Oostenrijk: langlaufen in Seefeld in Ramsau am Dachstein in Weissenzee in Sillian en Sint Michael in Lungau

Langlaufen in Oostenrijk in Seefeld 

Deze regio was zowel in 1964 als in 1976 de locatie voor de kampioenschappen. Noorse sporten bij de olympische winterspelen. In dit gebied vind je een behoorlijke hoeveelheid verschillende moeilijkheidsgraden, en het aanbod en de mogelijkheden worden steeds groter.

Tweehonderdtweeënzestig kilometer loipes heeft het gebied in totaliteit aan te bieden zowel klassiek als skating. Veel langlaufers worden vaste gasten van dit gebied, dit is mede te danken aan de Tiroolse gastvrijheid. ´s Avonds kun je tussen Seefeld en Mösern Langlaufen op een 3 kilometers lange loiperoute die verlicht is.

Langlaufen in Oostenrijk in Ramsau am Dachstein 

Ramsau am Dachstein, een heerlijk oord voor langlaufers, je vind hier tweehonderdtwintig kilometer loipes, 70 kilometer hiervan betreft skatingloipes. Het is zeer geschikt voor gezinnen, zowel beginners als gevorderden komen hier aan hun trekken. Voor kinderen is het mogelijk om langlaufen te leren in het kinderlanglaufpark (huurmateriaal is er aanwezig). Ook hier een verlichte loipe, deze ligt in het wk-langlauf stadion. In dit gebied zijn meer dan tachtig hutten, dus genoeg mogelijkheden om een pauze in te lassen. In de Skiatlas van de ADAC (de Duitse ANWB) staat Ramsau am Dachstein in de top 3 van de alpen en is onderscheiden met het Steierse loipenkeurmerk.

Langlaufen in Oostenrijk aan de Weissenzee / Weissensee

Het grootste langlaufcentrum van Karinthië, met driehonderd kilometer loipen is de ski en natuur arena Karinthië Op sneeuw zekere hoogtes liggen 42 dubbelgespoorde routes. De weissensee, het Gaildal en het Leschdal maken het centrum uit van het langlaufgebied. Het gebied is geschikt voor het klassieke langlaufen en voor de schaats techniek. De smokkelaarsloipen zijn routes die langs de grens met Italië gaan, en zo worden genoemd omdat deze routes vroeger ook door smokkelaars zijn gebruikt. Er rijd een gratis skibus die je naar de loipes brengt. De loipes worden dagelijks zeer goed onderhouden. Een heel mooie route is de Gitschdal-wandelloïpe, deze is twaalf kilometer lang en loopt van Hermagor tot Weissbriach in het Gitschdal.

Langlaufen in Oostenrijk bij Sillian

Het Hochpusterdal in Oost Tirol met zijn 200 kilometer dubbel gespoorde loipen is een lustoord voor langlaufers. Men komt door gebieden die ver weg liggen van de drukte, je kunt genieten van het Tiroolse landschap op1100 meter hoogte en hoger. Alle dorpen in het dal zijn met elkaar verbonden door langlauferssporen. De langlaufersbus maakt alle begin- en eindpunten makkelijk bereikbaar. De mooiste en meest afwisselende route is de grenslandroute, deze is 60 kilometer lang en loopt langs de grens van Tirol, Karinthië en Italië.

Langlaufen in Oostenrijk in Sint Michael in Lungau.  

In de vakantie regio Lungau vind men 150 kilometer loipes, die zeer afwisselend zijn en dagelijks goed onderhouden worden . Deze liggen in sneeuwzekere dalen (boven de 1000 meter). Er zijn 70 speciale skatingloipen. Voor kleine kinderen is er in Weisspriach een langlaufersslee te huren. Men vindt in dat gebied dat een groot aan eengesloten loipengebied is, vier absoluut sneeuw zekere loipenlang, Langlaufen in Oostenrijk is dus hartstikke leuk !!

Onze vakantie herinneringen aan Sint Michael in Lungau 

In 1998 waren wij hier met het gezin op vakantie. Één van onze zoons deed hier zijn eerste stapjes. Wij waren hier in de zomer en bewaren goede herinneringen aan deze vakantie. Sint Michael is een vriendelijk dorpje in een mooie omgeving. De bevolking vonden we heel vriendelijk, en ook de kinderen gingen graag mee boodschappen doen bij de bakker en de slager. Wij zijn er in deze vakantie veel op uitgetrokken en hebben 1600 kilometer met de auto gereden in de wijde omgeving, hebben gezwommen, gewandeld, een klein dierenpark bezocht. Romantische dorpjes en stadjes bezichtigd, en een dagtocht gemaakt naar de Gross Glockner bergpas. Ook heel leuk was een rit met een stoomtrein, en het wandelen in een “klamm”waar je tussen de rotsspleten en langs de watervallen wandelt wat we heel indrukwekkend vonden.

Sint Michael in Lungau zeker een aanrader !!

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *