Champignonsoep: heldere champignonsoep ingredienten het recept en bereiding

Helder champignonsoep die heerlijk is als voorgerecht en er feestelijk uitziet, wat mede de reden is dat deze Heldere champignonsoep regelmatig bij feestelijke gelegenheden bij ons op tafel komt als voorgerecht. De champignonsoep is eenvoudig om te maken en vrij snel klaar. Het beste resultaat word natuurlijk wel bereikt als de ingrediënten vers zijn. 

Heldere champignonsoep

Champignonsoep: heldere champignonsoep ingredienten het recept en bereiding

De ingrediënten voor Heldere champignonsoep zijn :

350 gram champignons

1 ui

1 liter bouillon, het liefst runderbouillon

1 eetlepel citroensap

Deze ingrediënten zijn de basis voor de heldere en lekkere champignonsoep.

Heldere champignonsoep en zijn bereiding

Heldere en lekkere champignonsoep en zijn bereiding, maak als eerste de champignons schoon. De beste manier is om deze met bijvoorbeeld keukenpapier schoon te vegen, snij ze daarna in plakjes. Maak de ui schoon en snij deze in blokjes en fruit dan de ui en de champignons samen in wat boter of olie lichtbruin. Maak ondertussen de runderbouillon, en voeg de eetlepel citroensap hier aan toe. Giet de bouillon op het ui- champignonmengsel en laat dat nog plusminus tien minuten koken.

Heldere champignonsoep en zijn aanvullende ingrediënten

Heldere champignonsoep en zijn aanvullende ingrediënten, voor een feestelijk voorgerecht kun je deze aanvullende ingrediënten naar eigen smaak toevoegen. Ten eerste kan witte wijn en / of room toegevoegd worden. Witte wijn kun je de laatste tien minuten mee laten koken, de room op het laatste moment toevoegen zodat deze niet gaat schiften. De hoeveelheid van deze aanvullingen kan naar eigen smaak verschillen. Ten tweede kan er schouderham worden gebruikt. Snij de schouderham in smalle reepjes en verdeel deze over de soepborden, hierover kan men gedroogde peterselie strooien. Aan tafel kan men de soep hierop schenken, eet smakelijk. Als bij ons deze soep op tafel komt moet ik er wel op letten dat de kinderen hun hamreepjes niet van te voren opsmikkelen, tegen etenstijd lusten ze meestal wel wat.

Voor beginners op kookgebied is heldere, lekkere champignonsoep een zeer makkelijk en best snel te maken gerecht als het via dit recept gebeurd !!

Meer soepen zelf maken

Erwtensoep

Bloemkoolsoep

Preisoep

Bruinebonensoep

Uiensoep

Linzensoep

Aardappelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *