Appelcake bakken: heerlijke appelcake op bakplaat in de oven gebakken

Heerlijke appelcake !! Graag laat ik je zien hoe ik op een bakplaat een groote platte appelcake bak, je reactie mag je later onder dit artikel plaatsen. Lekker veel grote stukken tot wel 20 en dan maar smikkelen van die heerlijke appelcake !Heerlijke appelcake !! 

Appelcake bakken: heerlijke appelcake op bakplaat in de oven gebakken

De ingredienten voor dit recept zijn :

  • 350 gram bloem / gewone witte bloem
  • 350 gram roomboter / mijn voorkeur is roomboter
  • 350 gram suiker / mag met kristal suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker / 2 zakjes van 7 gram mag vervangen worden door wat meer puddingpoeder
  • 4 eieren middel groot of groot
  • 2 kilo appelen / naar eigen smaak of keuze
  • 37 gram puddingpoeder vanille / geel voor de kleur / custard poeder mag ook

Bereiding van de appelcake

  • Zet als eerste de oven aan op 160 graden en gebruik boven en onderwarmte, en zelf zet ik de roomboter even in de oven zodat deze vloeibaar is, let op maximaal verwarmen tot 40 graden dan.
  • Schil de appels met een dunschiller, snij ze in vieren, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in de lengte in dunne schijfjes.
  • Doe daarna de suiker en de boter in de kom en zet de mixer aan tot een romige massa ontstaat, mix daarna de eieren een voor een er door.

Neem daarna de vanilliesuiker en het vanillie puddingpoeder en meng ook dat er door, als laatste mag het bloemmeel er door, met het bloem meel nog max 30 sec mixen.

Het bakken van de cake

  • Doe bakpapier op de bakplaat (oven grote) en leg de inhoud van de kom op het bakpapier, gelijkmatig verdelen en de appelschijfjes er over strooien en deze in het beslag drukken. De appel mag gelijk met de bovenkant van het beslag komen, dus lekker erin duwen.
  • Deze stap is voor de liefhebber, zelf sla ik dit over. Strooi suiker en/of kaneel over over de bovenkant.
  • Dan de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen op een temperatuur van 160 a 170 graden, gebruik boven en onder warmte. Let goed op want mijn oven is meestal sneller, dus dan verbrandde bodem, en dat is niet lekker
  • De baktijd is ongeveer 30 a 35 minuten afhankelijk van de leeftijd van de oven, de kleur mag licht bruin worden maar niet donker bakken.

Appelcake serveertip

Als extra kun je de appelcake serveren met pruimen of abrikozen jam, wij eten altijd naturel omdat er al genoem zoet in het beslag zit. Ook kun je als nagerecht bijvoorbeeld een stuk cake nemen met slagroom en vanillie saus of aardbeien saus. Een volle bakplaat snij ik meestal in 20 stukken. Lekker delen van 1 keer werken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook de stukjes halveren en dan kun je ze eten als koekje bij de koffie, snijden en in de koeken trommel doen is dan het beste om te bewaren.

Variatie tip op de appelcake

Voor de verandering kun je inplaats van appels ook andere vruchten in de cake doen, het smaak ook goed met abrikozen, perzikken en pruimen. Wil je cake die donkerder geel is dan kun je nog wat eierdooiers toevoegen aan het beslag, wat ik zelf wel op prijs stel.
Eet smakeljk en tot schrijvens

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *