Griekse salade: griekse salade een heerlijk frisse salade

Griekse salade is een heerlijke frisse salade die men maakt met verse seizoengroenten een salade die zeker in de zomermaanden een echte aanrader is. Griekse salade eenvoudig om te maken en altijd een succes. 

Griekse salade

Griekse salade: griekse salade een heerlijk frisse salade

Griekse salade en zijn ingrediënten die als volgt zijn:

 • 2 komkommers
 • 600 gram tomaten
 • 2 rode uien
 • 1 blikje zwarte olijven liefst zonder pit
 • 1 pakje feta kaas
 • Voor de dressing erover zijn de volgende producten nodig:
 • olijfolie
 • zonnebloemolie
 • azijn
 • citroensap

Deze salade is met dit recept voldoende voor plusminus 5 personen.

De bereiding van Griekse salade 

De bereiding van Griekse salade beginnen we met het schillen van de twee komkommers het makkelijkste gaat dit met een dunschiller. Pak een grote liefst doorzichtige schaal, snij de komkommers in regelmatige plakjes en doe deze in de schaal. Maak dan de rode uien schoon en snipper deze fijn, voeg de snippers van één van de rode uien aan de komkommers toe bewaar de rest van de uisnippers om deze later toe te voegen. Was de tomaten en snij deze in mooie plakjes doe dit bovenop in de schaal en voeg dan de rest van de uisnippers toe. Schep dit voorzichtig door elkaar. Maak het pakje feta kaas open en snij dit in kleine blokjes, voeg deze aan de salade toe. Open nu het blikje met zwarte olijven giet deze af in een vergiet of zeef en snij de olijven in twee of drie plakjes is dit klaar doe deze dan bovenop de salade en schep alles nogmaals voorzichtig door elkaar. De salade is nu klaar we gaan nu de dressing gereed maken.

De bereiding van de dressing voor Griekse salade

De bereiding van de dressing voor de salade, we doen zowel van olijfolie als van zonnebloemolie 8 eetlepels in een schaaltje doe hierbij van de azijn en van de citroensap allebei 1 koffielepel, roer dan goed en proef het resultaat. Is het te zuur doe er dan zonnebloemolie bij iedere keer een eetlepel tot de smaak goed is. Is de dressing niet zuur genoeg naar je smaak maak deze dan met het citroensap op de goede smaak. Voeg de dressing als hij goed is aan de salade toe meng dit goed door elkaar en laat het ongeveer een kwartier inwerken.

Griekse salade een heerlijke zomerse salade 

Griekse salade een heerlijke zomerse salade die bij ons veelvuldig op tafel komt en die van de kinderen één van de favorieten is. Ook bij een barbecue of als er gasten komen altijd een succes.

De salade is een heel zomerse salade en heerlijk om te eten, wij eten deze salade ook in de winter. De ingredienten kun je ook ’s winters makkelijk kopen, zo haal je de zomer in huis ook als het koud is ! Smakelijk eten en succes, voor vragen geef een reactie hieronder !

Comments

 1. Pingback: Verhalen Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *