Dagmenu: gezond dagmenu preisoep en aardappelen bloemkool en kipblokjes

In dit artikel een gezond dagmenu het recept en de bereiding, vooraf een heerlijke preisoep en vervolgens het hoofdgerecht met aardappelen, bloemkool en kipblokjes.

Gezond dagmenuGezond dagmenuGezond dagmenuGezond dagmenu

Dagmenu: gezond dagmenu preisoep en aardappelen bloemkool en kipblokjes

Gezond dagmenu is een artikel wat je op ideeën kan brengen over wat we vandaag of een andere keer gaan eten. De recepten voor iedere dag zijn redelijk eenvoudig en vlug klaar, voor in het weekeinde zijn de recepten soms wat uitgebreider. Met deze artikelen probeer ik een gezond en gevarieerd dagmenu te beschrijven want gezonde voeding is toch de basis van je gezondheid, je levenslust en je energie. Het Gezond dagmenu bestaat uit een hoofdgerecht met de ene keer een voorgerecht erbij en een andere keer met een nagerecht. Gezond dagmenu voor jouw !

Het gezonde dagmenu

Romige preisoep

Gekookte aardappelen, bloemkool en kipblokjes met ui en kerrie

De recepten worden beschreven voor 5 / 6 personen en anders word het er apart bij vermeld.

Romige preisoep

Romige preisoep is het voorgerecht voor vandaag, dit recept heb ik nog maar pas uitgeprobeerd het smaakte zeer goed dus we gaan aan de slag hiermee.

Benodigdheden:

  • 600 gram prei
  • ander halve liter bouillon
  • 75 gram bloem
  • 75 gram boter

De bereiding:

Smelt 75 gram boter in de soeppan en doe hier de bloem in één keer bij, meng dit goed en blijf roeren. Doe hierbij de anderhalve liter water en 3 runderbouillonblokjes. Maak de prei schoon, was deze goed en snij de prei in ringen. Voeg deze aan de soep toe en laat alles samen 10 / 15 minuten koken onder af en toe roeren. Het is mogelijk de soep te pureren met de staafmixer, maar ongepureerd smaakt de soep ook heerlijk. Als de kooktijd is afgelopen kun je de soep serveren. Gezond dagmenu !

Gekookte aardappelen bloemkool en kipblokjes met ui en kerrie

Wat heb je nodig:

  • 500 / 600 gram kipfilet
  • 1 grote bloemkool
  • 3 grote uien
  • peper en zout
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • aardappelen zoveel als je gewend bent

De bereiding:

Schil de aardappelen, was deze en snij ze door de helft, doe ze in de pan en zet ze net onder water. Je kunt er ook voor kiezen om de aardappelen in de schil te koken, de vitamines en de smaak blijven dan beter behouden. Zet ze ook dan net onder water maar houd er rekening mee dat ze iets langer moeten koken. Maak de bloemkool schoon en was de bloemkoolroosjes goed, doe ze in een grote pan en zet ook deze net onder water. Zet de beide pannen op het vuur en breng ze aan de kook. Als je erin prikt na ongeveer 10 /12 minuten kun je de kooktijd naar eigen keuze bepalen. Snij de kipfilet in blokjes, warm de zonnebloemolie in een bakpan en bestrooi de kipblokjes licht met peper en zout voor je ze in de warme olie doet.

Bak de kipblokjes lichtbruin. Maak de uien schoon, snij ze grof in stukken en voeg deze na 5 minuten aan de kipblokjes toe, bestrooi het ui – vleesmengsel met kerrie. Doe dit naar eigen smaak, veel kerrie maakt het gerecht pittig, af en toe roeren zodat er niets aan de bodem gaat zitten. Als de uien gaar zijn is het gerecht klaar. Giet de aardappelen en de bloemkool af en strooi op beide wat kruidenzout. Als je de aardappelen in de schil hebt gekookt laat dan ieder op zijn eigen bord zijn aardappelen pellen. Eet smakelijk. Gezond dagmenu !

Meer soepen zelf maken

Erwtensoep

Bloemkoolsoep

Bruinebonensoep

Uiensoep

Champignonsoep

Linzensoep

Aardappelsoep

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *