Artrose: Gewrichtsaandoening Artrose de symptomen en de behandeling van artrose

Gewrichtsaandoening Artrose komt veel voor bij ouderen, het gewrichtskraakbeen is bij deze aandoening aangetast. Gewrichtsaandoening Artrose in alle gewrichten maar vooral treedt deze op in knieën, heupen, onderrug en nek. 

Artrose: Gewrichtsaandoening Artrose de symptomen en de behandeling van artrose 

Artrose is een aandoening die de gewrichten aantast, en kan veel pijnen veroorzaken.

Klachten  en symptomen artrose

Gewrichtsaandoening Artrose en zijn klachten, een gewricht bestaat meestal uit twee botten met om het uiteinde van het bot een gladde laag het gewrichtskraakbeen. Dat kraakbeen hoort dik te zijn en ervoor te zorgen dat de botuiteinden soepel kunnen bewegen ten opzichte van elkaar. Bij Artrose is het kraakbeen aangetast en soms geheel verdwenen. Pijn en stijfheid zijn de meest voorkomende klachten bij Artrose.

Vaak heeft men ook last van wat men startpijn noemt, na een periode van rust is bewegen dan pijnlijk. En ook startstijfheid wat betekend stijfheid na een rustperiode, door te gaan bewegen kan deze stijfheid verdwijnen.

Als men minder beweegt worden het gewricht en de spieren zwakker, het gewricht verliest zijn stabiliteit en verlies aan spierkracht treed op. Gewrichtsaandoening Artrose kan behoorlijk pijnlijk en lastig zijn.

Artrose klachten blijf vooral bewegen

Artrose blijf bewegen dit is één van de belangrijkste tips bij de gewrichtsaandoening Artrose, blijf in beweging. Als de spieren die rond het gewricht liggen goed geoefend zijn kan het gewricht meer verdragen en doet het minder pijn. Fietsen is heel goed bij heup – en knieklachten deze worden hierbij wel bewogen maar niet zwaar belast. De beweging zorgt voor sterkere spieren en het kraakbeen zal minder snel achteruitgaan.

Ook oefentherapie volgen bij een fysiotherapeut is een goede mogelijkheid, oefen het liefst als de pijn weinig is dit werkt gunstig uit op het resultaat. Is er sprake van overgewicht probeer dan af te vallen ook dit geeft vaak een gunstige uitwerking. Gewrichtsaandoening Artrose bewegen is hier heel goed voor.

Hulpmiddelen bij artrose gewrichtsaandoening

Hulpmiddelen gewrichtsaandoening Artrose, hulpmiddelen kunnen zinvol zijn zoals bijvoorbeeld een stok bij knie of heup Artrose. Doet de Artrose zich voor aan de linkerkant gebruik de stok dan aan de rechterkant, de belasting voor het pijnlijke gewricht is dan 75 procent minder.

Helpt een stok niet afdoende denk dan aan het hulpmiddel rollator. Let er bij het gebruik van een rollator wel op dat hij bij het stilstaan altijd op de rem gezet word. En als men overeind komt en steun zoekt bij de rollator zorg dan dat deze op de rem staat. Een rollator die tijdens het steun zoeken wegrijd heeft al voor heel wat ongevallen gezorgd.

Is het moeilijk om staande te douchen gebruik dan een douchestoel deze heeft armleuningen zodat het opstaan vaak makkelijker gaat als bij gebruik van een douchezitje. Ook handgrepen bij wc, douche en bad kunnen handig zijn. Leun daarentegen niet op of tegen de wastafel want deze kan afbreken met alle vervelende gevolgen van dien. Gewrichtsaandoening Artrose zorg voor veiligheid in en om het huis.

Behandeling en operatie bij artrose

Bij de gewrichtsaandoening Artrose kan een operatie uitkomst bieden, men plaatst een kunstgewricht in plaats van het pijnlijke gewricht. Bij heup – en knie vervangingen zijn de resultaten over het algemeen heel goed, de pijn verdwijnt en men kan het gewricht weer normaal gebruiken. Gewrichtsaandoening Artrose beweging, hulpmiddelen en een operatie allemaal mogelijkheden om de pijn te verlichten.

Laatste nieuws artrose en kniegewrichten

Uit onderzoek naar stamcellen is naar voren gekomen dat als men kniegewrichten ” uit elkaar trekt ” dit de regeneratie, het herstel van kraakbeenweefsel bij artrose stimuleert, een moedgevend teken.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *