Gebakken appeltjes: Heerlijk recept met gebakken appeltjes en creme fraiche

Heerlijk nagerecht recept met gebakken appeltjes, eens per week heb ik dit recept graag als nagerecht op tafel, heerlijk met die warme appeltje !

Gebakken appeltjes: Heerlijk recept met gebakken appeltjes en creme fraiche

Gebakken appeltjes met creme fraiche is bij ons een gewild nagerecht, je kunt de creme fraiche ook door romige kwark, mon chou of tejföl vervangen. Tejföl is een Hongaars roomproduct wat in verschillende winkels in Nederland te koop is, het resultaat van het recept is dan zeer goed vind ik. Er valt dus voldoende te experimenteren, voor ieder wat wils smaken verschillen nu eenmaal. Je kunt de gebakken appeltjes ook weglaten, zo eten wij het ook wel eens, maar dan is het wat simpeler. De gebakken appeltjes maken het gerecht verrassend, lekkerder en completer. Gebakken appeltjes met creme fraiche heerlijk !

Gebakken appeltjes met creme fraiche en zijn ingrediënten

Gebakken appeltjes met creme fraiche en zijn ingrediënten die als volgt zijn:

zonnebloemolie, waar de appelpartjes in gebakken worden

750 gram creme fraiche

5 grote lekker frisse appels

2 zakjes vanillesuiker

Dit recept is geschikt voor plusminus 5 personen.

De bereidingswijze van gebakken appeltjes met creme fraiche

De bereidingswijze van gebakken appeltjes met creme fraiche, we beginnen met de creme fraiche in een glazen schaal te doen. Voeg de 2 zakjes vanillesuiker hier aan toe en schep dit goed door elkaar. Ga dan de 5 grote appels schillen en snij deze in vier stukken, verwijder de klokhuizen en snij de appels in regelmatige partjes. Het liefst kies ik voor een sappige, frisse appelsoort maar hij mag zeker niet zuur zijn, dan vinden wij de gebakken appeltjes op zijn lekkerst.

De appeltjes bakken 

Doe de zonnebloemolie in een koekenpan, laat de olie langzaam warm worden en doe de appelpartjes er voorzichtig in. Bak de appeltjes op een middelmatig warm vuur tot ze een bruine kleur krijgen, zorg dat het niet te hard gaat zodat ze niet aanbranden. Zeker bij dunne partjes is dit gevaar niet denkbeeldig dus blijf zoveel mogelijk in de buurt van de koekenpan. Neem mooie schaaltjes en schep daar de creme fraiche in en als de appeltjes mooi bruin gebakken zijn verdeel je ze over de schaaltjes. Eventueel kan er kaneel over de gebakken appeltjes worden gestrooid. Probeer dit lekkere nagerecht zeker een keer uit, succes ermee.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *