Duurzaamheid: Duurzaamheid duurzaam leven en het milieu ontzien

Duurzaamheid duurzaam leven en milieu, zoekt men het woord duurzaam op in het woordenboek dan staat dit omschreven als “weinig vergankelijk” en “bestemd om te duren”. Zowel in het leven als in het milieu zou het goed zijn om hier ons handelen meer door te laten beïnvloeden. Duurzaamheid duurzaam leven en milieu onze verantwoordelijkheid. 

Duurzaamheid: Duurzaamheid duurzaam leven en het milieu ontzien

Duurzaam leven komt ten goede aan onszelf, onze kinderen en de volgende generaties. Duurzaam leven in onze relaties heeft vaak te maken met trouw, een standvastige relatie ook dit is het beste voor onze kinderen en eventueel verdere nageslacht. Duurzaamheid duurzaam leven en milieu onze inspanningen zullen resultaten afwerpen.

Duurzaam leven en milieu 

Duurzaam leven en milieu vraagt ook om verantwoordelijkheidsgevoel en trouw. Al ons handelen heeft gevolgen voor het milieu hoe weinig misschien ook. Bij het koopgedrag kiest men bijvoorbeeld voor wegwerpluiers of voor katoenen luiers en welke motivatie zit hier achter, telt het milieu mee in de afweging of kiezen we voor gemak wat wij mensen zo snel geneigd zijn. Ook onze voedselkeuze heeft invloed op het milieu kiezen we voor groentes van eigen bodem of eten we het liefst allerlei exotische varianten en willen we graag aardbeien die van ver komen eten in de winter als ze er bleek uitzien en vrij smakeloos zijn. Hoe gaan we om met ons afval en van welke vervoersmiddelen maken we gebruik. Kennen we de “benenwagen” ook nog of is het beslist noodzakelijk om ons altijd gemotoriseerd voort te bewegen. Kiezen we voor een verre vliegvakantie of valt de keuze deze keer op een sportieve fietsvakantie.

Welke keuze je ook maakt dat maakt me niet zoveel uit maar wat ik graag zou willen is dat we met zijn allen onze keuzes meer weloverwogen en bewust maken en dat het milieu in onze beslissingen meetelt. Nu hoor je zo vaak ach al die kleine beetjes denk je nou echt dat dat helpt met zo een houding komen we er zeker niet, ik ben er van overtuigd dat als velen in hun eigen omgeving hun keuzes meer bewust en gemotiveerd maken dit voor een geweldige ommekeer kan zorgen en ook onze jonge mensen kan motiveren om zich in te zetten en te zorgen voor de wereld waar ze op leven met de mensen en de dieren die allen onze zorg nodig hebben. Velen klagen over de koude harde mentaliteit die er tegenwoordig zeker in de Westerse landen heerst laten we proberen hier met zijn allen iets aan te doen wat in ons aller voordeel is en ook in dat van de volgende generaties.

Duurzaamheid duurzaam leven en milieu onze invloeden

Duurzaamheid duurzaam leven en milieu onze invloed op welke manier kunnen we invloed uitoefenen op de duurzaamheid van ons land. Er zijn drie manieren om invloed uit te kunnen oefenen op duurzaamheid duurzaam leven en milieu ten eerste is dit op het politieke niveau. Politieke besluiten met betrekking tot de duurzaamheid moeten altijd worden gedragen door de burgers anders zijn ze onuitvoerbaar en zonder resultaat. Laat ook het duurzaamheid beleid mee tellen in de keuze op welke politieke partij je gaat stemmen. Ten tweede zijn er vele organisaties die het milieu en de duurzaamheid een warm hart toedragen.

Ten derde in ieders privéleven kan men bewust of onbewust keuzes maken die ten goede of ten kwade invloed uitoefenen als we het hebben over duurzaamheid en milieu. Wees ervan bewust dat ons handelen een voorbeeld voor onze kinderen en dus ook voor de volgende generaties is. Leer ook de kinderen bewuste keuzes te maken en zich ook verantwoordelijk te voelen voor de gevolgen van die keuzes. Duurzaamheid duurzaam leven en milieu deze zaken hebben zeker onze aandacht nodig thuis, in de gemeente en provincie en ook op landelijk niveau.

Duurzaamheid duurzaam leven en milieu

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *