Creme fraiche met gebakken appeltjes: creme fraiches met gebakken appeltjes het recept en de bereiding

Creme fraiches een recept met gebakken appeltjes, het recept en de bereiding, een heerlijk nagerecht. Te bereiden met creme fraiches of tejfol dat is een hongaars produkt.

Creme fraiche met gebakken appeltjes: creme fraiches met gebakken appeltjes het recept en de bereiding

Creme fraiche met gebakken appeltjes is een erg lekker nagerecht wat eenvoudig te maken is. Zelf maak ik dit ook regelmatig met hongaarse tejföl, dit hongaarse product is op verschillende plaatsen in Nederland te koop en geeft een nog lekkerder resultaat. We eten dit nagerecht ook wel eens zonder de gebakken appeltjes maar met gebakken appeltjes is het gerecht completer en lekkerder.

De benodigdheden voor creme fraiche met gebakken appeltjes 

Voor Creme fraiche en gebakken appeltjes gebruik je voor 5 á 6 personen:

  • 700 tot 800 gram creme fraiche
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 grote appels naar keuze
  • zonnebloemolie om de schijfjes appels in te bakken.

De bereiding van de appeltjes en creme fraiches

De bereidingswijze van Creme fraiche en gebakken appeltjes is als volgt, doe de creme fraiche in een schaal en voeg de twee zakjes vanillesuiker toe. Roer dit goed door elkaar, en schil dan de vijf grote appels en snij ze in vieren. Als je ook de klokhuizen verwijderd hebt snij dan de appels in mooie gelijke plakjes. Het lekkerste vinden wij dit gerecht met appels die niet heel erg zuur zijn, maar zeker ook niet melig. Het beste zijn appels die sappig en fris zijn maar smaken kunnen hierin verschillen gelukkig is er op appel gebied voor ieder wat wils 

Creme fraiche met gebakken appeltjes en het bakken van de appeltjes

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en als de olie warm is doe dan de plakjes appel in de pan. Bak deze op een matig warm vuur tot ze mooi bruin zien, schep ze wel regelmatig om want aangebrande zwarte appeltjes zijn niet lekker. Zeker als je de appels in dunne plakjes hebt gesneden kun je niet lang bij de bakpan vandaan. Schep het creme fraiche mengsel in mooie schaaltjes en verdeel de gebakken appeltjes hier over als ze mooi bruin van kleur zijn. De liefhebbers kunnen een beetje kaneel over de appeltjes strooien. Creme fraiche en gebakken appeltjes een verrassend nagerecht wat ook bij kinderen erg geliefd is.

Pas weer Creme fraiche en lekkere, gebakken appeltjes gegeten, wat is dat toch een heerlijk nagerecht, en hier in Hongarije hebben ze tejfol en dat lijkt op creme fraiches maar volgens mij smaakt het beter. Probeer dit recept dus ook een keer met tejfol als je het hier of daar kunt kopen in een hongaarse specialiteiten winkel, even zoeken op internet en je hebt er zo een gevonden, absoluut de moeite waard. Natuurlijk is creme fraiches een goede vervanger en smaakt ook lekker, ook heb ik pas verse aardbeien met tejfol gegeten, heerlijk op het terras verse aardbeien met tejfol. Probeer het ook met andere vruchten en deel je ervaringen hier onder. Zoete appeltjes of zure appeltje beide zijn goed want de creme fraiches neutraliseert de smaak van de zure appeltje.

Dit recept hebben we voor het eerst gegeten hier in Hongarije, een hongaars recept wat ik een topper vind en die zijn er niet zo heel veel.

Eet smakelijk  en laat aub een reactie achter als je dit recept goed vond !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *