Chili con Carne: het recept en de bereiding van Chili

Chili con Carne een lekker bonen gerecht wat snel en eenvoudig is klaar te maken ook voor beginnende koks. Chili con Carne wordt lekkerder als het een dag of een halve dag staat dus ook makkelijk als er gasten komen of als je weinig tijd hebt. 

chili con carne

Chili con Carne: het recept en de bereiding van Chili

Ingrediënten :

  • 3 potten bruine bonen
  • 1 pakje mix voor Chili con Carne
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram champignons
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rookworst van 275 gram
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • Dit recept is voor 5 personen

De bereiding van chili con carne 

Chili maken, pak een braadpan en doe hierin de 4 eetlepels zonnebloemolie en maak dit warm. Kruid ondertussen het rundergehakt met peper en zout en doe dit in de braadpan als de olie warm is, bak het gehakt onder af en toe roeren rul en bruin. Was de paprika’s maak ze schoon en snij ze klein. Wrijf de champignons met keukenpapier schoon en snij een klein stukje van het steeltje af en snij de champignons daarna in schijfjes. Als het gehakt bruin is kan de groente worden toegevoegd en door elkaar geroerd worden, bak dit mengsel nu onder af en toe roeren in plusminus 10 minuten gaar.

Maak ondertussen de potten bruine bonen open giet er 2 af in een vergiet laat ze uitlekken en doe ze in een grote pan voeg de laatste pot met vocht toe. Snij de rookworst in dunne plakjes en halveer deze nog een keer en doe ze dan in de pan bij de bruine bonen. Maak de mix voor Chili gereed zoals op de verpakking staat aangegeven en voeg deze de laatste minuten aan het gehakt – groente mengsel toe. Als het mengsel klaar is voeg het dan bij de bruine bonen in de pan en roer alles goed door elkaar. Wanneer je wilt beginnen met eten hoef je enkel de Chili con Carne maar warm te maken en eventueel nog wat bij te kruiden naar eigen smaak en klaar ben je.

Chili con Carne en diverse variaties 

Chilie con Carne variaties zijn er voldoende mogelijk, men kan bijvoorbeeld meerdere groenten toevoegen zoals knoflook en uien. Men kan in plaats van rookworst andere worstsoorten gebruiken of het gerecht zelf kruiden in plaats van hier een zakje mix voor te gebruiken, chilipoeder kan hier een alternatief voor zijn. Vele mogelijkheden dus om een heerlijke Chili te maken. Bij ons een geliefd gerecht wat we regelmatig eten.

In Chili kun je natuurlijk diverse andere ingredienten doen zoals omschreven, maar mijn recept zo als hier boven is mijn lievelings recept, en heel graag rookworst van Unox er in dat maakt het recept voor mij kompleet. Eet smakelijk en voor vragen sta ik openen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *