Aardbeien: Aardbeien cake en vanillevla of vanillesaus heerlijk nagerecht

Cake vanillevla en aardbeien een heerlijk nagerecht wat we ook laagjesdessert kunnen noemen. Heerlijk in Mei / Juni als we overal verse aardbeien kunnen kopen zelf kweken en oogsten uit eigen tuin is natuurlijk nog leuker. Cake met vanillevla en aardbeien zijn de voornaamste ingrediënten van dit recept. 
Cake vanillevla en aardbeienCake vanillevla en aardbeien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aardbeien: Aardbeien cake en vanillevla of vanillesaus heerlijk nagerecht

Cake en vanillevla en aardbeien de ingrediënten die we voor dit heerlijke laagjesdessert nodig hebben zijn:

  • 1 zakje vanillepoeder om een halve liter vanillevla van te kunnen maken
  • een halve liter melk
  • 6 plakken roombotercake
  • 500 gram aardbeien
  • anderhalve eetlepel kristalsuiker
  • poedersuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram chocolade, melk of puur naar eigen smaak

Deze ingrediënten zijn voldoende om voor 6 personen een heerlijk nagerecht van Cake vanillevla en aardbeien te maken.

De bereiding van cake vanillevla en aardbeien

De bereiding van Cake met vanillevla en aardbeien beginnen we met van het zakje vanillepoeder en de halve liter melk vanillevla te koken zoals op de verpakking staat beschreven[ voeg zoveel suiker toe als op het zakje staat ]. Als de vanillevla klaar is laten we deze afkoelen, doe plasticfolie over de vanillevla om velvorming te voorkomen de folie moet wel op de vla gedrukt zijn anders kan er alsnog een vel ontstaan.

Was de aardbeien houd voor iedere persoon een aardbei apart als garnering verwijder van de andere aardbeien de kroontjes en snij ze in plakjes, strooi hierover wat poedersuiker roer dit door elkaar en laat dat even intrekken. Klop de slagroom stijf met de anderhalve eetlepel kristalsuiker. Rasp de chocolade.

Cake vanillevla en aardbeien het vullen van de schaaltjes

Cake en vanillevla en aardbeien het vullen van de schaaltjes doen we als volgt leg op de bodem van ieder schaaltje een plakje cake verdeel daarover de helft van de aardbeienplakjes en doe als volgende laag de vanillevla verdelen over alle schaaltjes. Dan de rest van de aardbeienplakjes verdelen en daar bovenop de slagroom. Strooi over de slagroom met een lepel wat geraspte chocolade verwijder de kroontjes van de achter gehouden aardbeien snij ze in plakjes en gebruik deze aardbeien als garnering.

Cake met vanillevla en aardbeien een heerlijk nagerecht

Cake met vanillevla en aardbeien probeer dit gerecht echt eens uit en verras hiermee de gezinsleden of gasten. Als tip kun je dit recept garneren met bv hagelslag, geraspte chocolade en mijn voorkeur witte chocolade is echt top ! Ook kun je alle soorten kwark, creme fraiche, tejfol en andere witte melk produkten toevoegen, zelf hou ik van creme fraiche, maar smaken verschillen dus probeer het zelf uit !! De aardbeien marineren in donker bruine suiker is iik heerlijk maar dat maakt het nagerecht wel heel zoet, en suiker vermijd ik liever uit mijn gerechten, maar voor de liefhebber is het zeker goed te eten.

Zelf aardbeien telen in de groentetuin

Wanneer je zelf aarbeien in de tuin heb dan is dit een extra tip om dit nagerecht te maken, laat de aardbeien lekker rijp worden tot ze helemaal rijp zijn, om ze dan in dit gerecht te gebruiken. Het is mijn lievelingsnagerecht !

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *