Boterkoek: heerlijke boterkoek met bruine suiker recept en bereiding

Boterkoek met bruine suiker, een heerlijk gebak wat snel klaar is en eenvoudig om te maken. Van boterkoek zijn er veel verschillende recepten, mijn moeder bijvoorbeeld gebruikt ander meel en andere suiker als dat ik zelf gebruik. Maar voor mij is boterkoek met bruine suiker echt het lekkerste boterkoek recept, wat ik zeker aan kan raden. 

Boterkoek met bruine suikerBoterkoek met bruine suiker

Boterkoek: heerlijke boterkoek met bruine suiker recept en bereiding

  • 225 gram bloem
  • 200 gram roomboter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei los geklopt met wat water

Dit recept is geschikt voor een boterkoekvorm met een 22 centimeter middellijn.

Boterkoek met bruine suiker en de bereiding

De bereiding begin je met het aanzetten van de oven op 190 graden, zodat deze voor kan verwarmen. Bestrijk de boterkoekvorm met boter en strooi hierover wat bloem, klop daarna de overtollige bloem eruit. Weeg de bloem en doe deze in een ruime kom doe hier het snufje zout bij en de beide zakjes vanillesuiker. Weeg dan de basterdsuiker en zorg dat er geen klontjes in zitten doe het dan bij de bloem in de kom. Weeg 200 gram roomboter af en snij dit in kleine stukjes en doe deze bij het bloem – suiker mengsel in de kom.

Zorg er wel voor dat de producten op kamertemperatuur zijn voor je begint. Was goed je handen, met koude handen gaat het kneden makkelijker. Kneed nu van de ingrediënten in de kom een stevige deegbal die goed van de kom loslaat. Druk daarna het deeg mooi gelijkmatig plat in de boterkoekvorm met je handpalm. Bestrijk de bovenkant met het los geklopte ei, doe dit met een kwastje voor het mooiste resultaat.

Boterkoek met bruine suiker en het bakken

Het bakken van de boterkoek met bruine suiker, zet hem onderin de goed voorverwarmde oven en bak de boterkoek met bruine suiker mooi bruin in plusminus 25 minuten. Laat je hem te lang erin dan word hij hard dit kan een kwestie zijn van enkele minuten, zorg dus dat je in de buurt van de oven blijft. Laat de boterkoek met bruine suiker goed afkoelen voor je hem in stukken snijd. Boterkoek met bruine suiker een lekkere verrassing voor je gasten of gezinsleden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *