Bloemkoolsoep: bloemkoolsoep met ham recept en bereiding

Bloemkoolsoep met ham een heerlijke soep die erg zacht van smaak is en waaraan de rauwe ham een verrassende smaak geeft. Het is leuk om af en toe wat nieuws uit te proberen en dan te horen en te zien wat de reacties op dit nieuwe recept zijn. Bloemkoolsoep nu met ham probeer dit recept eens uit als je gasten heeft of gewoon om de gezinsleden mee te verrassen. 

Bloemkoolsoep met ham

Bloemkoolsoep: bloemkoolsoep met ham recept en bereiding

De ingrediënten voor deze heerlijke soep zijn :

  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 kipbouillontabletten en 1 groentebouillontablet
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 en een vierde liter water
  • 100 gram magere rauwe ham

Met deze ingrediënten kan men een heerlijke soep voor 5 tot 6 personen maken die men als voorgerecht kan serveren.

Bloemkoolsoep met ham en zijn bereiding

Voor de bereiding van deze bloemkoolsoep maken we als eerste de bloemkool schoon en snijden deze in roosjes welke we in een vergiet doen en wassen. Daarna schillen we de twee middelgrote aardappelen en snijden deze in mooie gelijkmatige blokjes en doen deze bij de bloemkool in het vergiet en spoelen deze twee groenten daarna nogmaals af onder de kraan.

Vul een ruime pan met het water en verkruimel hier zowel de twee kipbouillontabletten als de groentebouillontablet boven en voeg de bloemkool en de aardappelen toe breng dit op hoog vuur aan de kook en laat het dan plusminus 15 minuten zachtjes doorkoken, stamp dan de groenten fijn met een stamper of gebruik de staafmixer om de soep eventueel kort te pureren. Pak een bakpan maak deze warm leg hierin de plakjes rauwe ham en bak deze uit in de droge koekenpan gebruik dus geen vet als dit klaar is leg de plakjes rauwe ham dan op een bord met daarop keukenpapier en laat het hierop uitlekken.

Schep de crème fraîche door de bloemkoolsoep en meng dit met een garde goed door elkaar warm dit alleen mee dus laat de soep niet meer koken voeg naar eigen smaak peper en zout toe maar let erop dat ook de rauwe ham een zoute smaak geeft. Schep de soep in de soepborden, snij de rauwe ham in stukken lukt dit niet zo goed breek of scheur ze dan en verdeel de rauwe ham over de soepborden en eet smakelijk van deze verrassende soep.

Bloemkoolsoep met ham lekker als voorgerecht 

Deze soep zorgt voor een erg lekker en verrassend voorgerecht door de combinatie van bloemkool, aardappelen en rauwe ham. Deze soep is eenvoudig om te maken en een lust voor mensen die van bloemkool houden. Probeer dit eenvoudige recept zeker een keer uit. Bloemkoolsoep met ham echt een recept om succes mee te hebben.

Meer soepen zelf maken

Erwtensoep

Preisoep

Bruinebonensoep

Uiensoep

Champignonsoep

Linzensoep

Aardappelsoep

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *