Balatonmeer in Hongarije: zomers lekker warm ideaal voor kinderen en Balatonmeer bijzonderheden en bezienswaardigheden

Balatonmeer Hongarije is een onbekende maar zeer goede regio om de zomer door te brengen, in dit artikel geef ik enige info door voor al diegene die het Balatonmeer in Hongarije niet kennen. Het Balatonmeer is een heel groot meer wat gelegen is in West Hongarije, vanuit Nederland en Belgie moet je ongeveer rekenen op een autoreis van 1370 km enkele reis. Zelf woon ik in Hongarije dus ben bekend met het land. Balatonmeer Hongarije is super !

Balatonmeer in Hongarije: zomers lekker warm ideaal voor kinderen en Balatonmeer bijzonderheden en bezienswaardigheden 

Het Balatonmeer Hongarije is in de zomer een absolute aanrader om te zonnebaden, heerlijk te zwemmen, te sporten, te waterfietsen, te zeilen, te varen en naast het water is er natuurlijk nog veel meer te doen. Mocht je een dag niet naar het strand willen dan zijn er vele dorpjes en stadjes om te bezichtigen, verder is het heerlijk genieten als je in één van de vele restaurants een maaltijd gebruikt, en de prijzen zijn ver beneden de prijzen zoals je in de Benelux gewend bent.

Zo ook het huren van een waterfiets kost rond de € 6 voor een uur, ik raad je aan om een waterfiets te huren voor een paar uur en dan lekker een paar honderd meter het meer op te gaan om aldaar te duiken, van de glijbaan te gaan en te genieten van het warme water wat in de zomer al snel de 26 graden maar zelf tot 28 graden warm kan worden, je kunt zodoende uren in het water blijven zonder het koud te vinden. Balatonmeer Hongarije !!

Het Balatonmeer Hongarije en de regio 

De de echte zonaanbidders is het Balatonmeer dus een meestal onbekende maar zeker super locatie om te zonnen, maar daarnaast is er veel meer te doen. Het stadje Tihany met zijn abdij, uitzicht punt over het Balatonmeer en het schilderachtig dorpsgezicht mag niet worden overgeslagen.

De Mondaine Badplaats Balatonfured is leuk om te shoppen en te vertoeven als je eens wat anders wilt dan het strand. Tapolca heeft grotten waar men door kan varen wat ook heel leuk is om te bezoeken. Voor de dierenliefhebbers is de Dierentuin in Veszprém zeker een bezoek waard, de dierentuin is heel netjes onderhouden en is fantastisch om er eens door te lopen, er zijn veel verschillende dieren te zien en ze zijn heel fit en in goede conditie, zelf vind ik de tijgers een absolute bezienswaardigheid die je niet mag missen.

De dierentuin heeft verder apen, kamelen, dromedarissen, neushoorns, flamingo’s, beren, geiten, en heel veel andere dieren die er dus allemaal heel gezond bij staan. Balatonmeer Hongarije !

Het Balatonmeer Hongarije en bijzonderheden 

Let in Hongarije vooral op dat je geen (dus 0 %) alcohol achter het stuur mag hebben. Voor Hongarije heb je een vignet nodig voor de autowegen wat te koop is bij tankstations, let op dat je kenteken er goed op staat en dat je de juiste datums neemt. Geld pinnen kun je bijna bij elke bank, maar mocht je cash meenemen wissel dat niet aan de grens, maar bijvoorbeeld in een wat grotere stad waar je meerdere wisselkantoren bij elkaar heb, vanaf € 500 zou ik zeker onderhandelen voor een paar forint meer te krijgen. Balatonmeer Hongarije !

Ook het achterland van Hongarije is heel mooi, en de huur van een vakantiewoning is voor iedereen goed te doen !

En er zijn heel veel minicampings in het achterland te vinden, meerdere vakantieparken zijn te vinden door het hele land. Balatonmeer Hongarije !

Balatonmeer Hongarije heerlijk voor kinderen 

Het Balatonmeer in Hongarije is bij uitstek zeer geschikt voor kinderen, het meer is heel ondiep en loopt langzaam af naar max 2 a 3 meter, aan de kant is het dus voor kinderen heel goed zwemmen. Let wel op rond heel het meer staat flits lampen bij de stranden, op de pieren en bij de havens, als deze snel knipperen dan is er wind op komst en mag niet meer het water in, in de zomer komt dat zelden voor maar een gewaarschuwd mens telt voor twee !! Balatonmeer Hongarije !

De stranden zijn grasstranden die door de gemeenten goed worden onderhouden, ze zijn schoon en er zijn verschillende stranden die elke nacht gesproeid worden dus het gras is dan fris en groen.

Voor vragen mag je altijd een bericht hier achter laten, verder wens ik je een zeer goede vakantie in Hongarije en veel plezier ……..

Balatonmeer Hongarije een absolute topper !

Balatonmeer Hongarije zeer interessant en zeer leuk voor een vakantie !

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *