Asperges: Asperge recept zelf gemaakt met gebakken aardappelen tip aspergesoep

Asperge recept zelf gemaaken door mij bij elkaar ontwikkeld, een heerlijk recept en even ietsje anders dan de doorsnee recepten met de heerlijke asperge. Elk jaar vanaf eind april asperges eten.
Asperge recept zelf gemaakt

Asperges: Asperge recept zelf gemaakt met gebakken aardappelen tip aspergesoep

Wat heb je nodig voor mijn recept

De ingrediƫnten :

  • Asperges 500 gram of een kilo
  • Groente bouillon blokjes voor 3 liter water
  • Water dus 3 liter
  • Ham 300 gram
  • Eieren voor elke persoon 1 of 2
  • Aardappelen 2 kg
  • Roomboter 250 gram
  • Peterselie gedroogd

Het recept is vrij makkelijk te wijzigen naar meer of minder personen

Asperge recept zelf gemaakt

Mijn Asperge recept zelf gemaakt hoe klaar maken

We beginnen met alles tegelijk dus zorg dat de asperges met de dunschiller zijn gedaan, ga aan elke kant 1 keer over de asperge, dus de asperge wordt helemaal mooi wit. Het kopje moet je niet doen dus net onder het kopje beginnen. De asperges die kapot zijn bewaren voor de soep. Schil de aardappelen en snijdt deze in gelijkwaardige delen, een kleine aardappel in 8 stukken, en grotere in meer stukken, de stukken moeten gelijkmatig gaar worden in de friteuse, want het is de bedoeling dat we ze gaan bakken als friet. Als alles gereed is om te gaan koken dan is het eten goed in een twintig minuten.

Asperge recept zelf gemaakt

De asperges koken

Neem een grote pan eventueel een speciale aspergepan, doe de 3 liter water en de bouillon blokje in de pan en breng deze zo snel mogelijk aan de kook. Sinds ook de eieren in de pan met water erop, en even geduld tot alles kookt. Zodra het water kookt doe dan de asperges erin en kook deze in 10 tot 15 klaar, de eieren mogen hard gekookt worden dus let daar goed op. Doe intussen de boter in een andere pan en smelt deze zonder te bakken, en maak daar botersaus van strooi als laatste wat peterselie door de saus, als de saus klaar is de ham in de saus leggen. Onder het koken moet ook de friteuse op temperatuur komen, hou 170 graden aan want de aardappelblokken moet goed gaar dus redelijk lang in de olie, ze mogen zo bruin worden als de foto laat zien.

Asperge recept zelf gemaakt

Asperge recept zelf gemaakt asperges serveren

Als alles gaar is dan netjes op een bord opdienen zoals op de foto te zien is, de asperge zijn niet meer wit door de groente bouillon zijn ze wat verkleurd. Doe alles op de borden en schep een lepel botersaus over de asperges, alles mag warm of half warm zijn echter als het te heet gemaakt wordt kan de kwaliteit snel achteruit gaan.

Asperge recept zelf gemaakt

Aspergesoep maken van het kookvocht

Bewaar of neem voor deze soep het kookvocht van de asperges, doe daar de kapotte asperges in en voeg ingrediƫnten toe die je graag in aspergesoep hebt. Deze bouillon is heerlijk van smaak, zorg wel dat er genoeg asperges zijn voor de soep. Voor aspergecremesoep met kookroom of eventueel met wat melk als vervanger van de room. Wil je de soep niet direct of de volgende dag maken dan kun je het kookvocht makkelijk invriezen !

Smakelijk eten !

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *