Aardappelsoep: aardappelsoep een soep voor alle jaargetijden

Aardappelsoep een lekkere soep waar ook uien en champignons in gebruikt worden, eenvoudig om te maken en vrij vlug klaar. Aardappelsoep een heerlijke soep voor alle jaargetijden. 

Aardappelsoep

Aardappelsoep: aardappelsoep een soep voor alle jaargetijden

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 300 gram geschilde aardappelen
  • 1 liter water
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels verse klein gesneden peterselie of gebruik gedroogde peterselie

Bereiding van de aardappelsoep 

De bereiding van deze Aardappelsoep beginnen we met het schillen van de aardappelen daarna wassen we deze en snijden ze in mooie gelijkmatige blokjes. Maak de 2 uien schoon en snij deze in grove stukken. Doe 2 eetlepels olijfolie in de soeppan en smoor hierin de uien en aardappels een paar minuten regelmatig roeren. Verkruimel hierover de bouillontabletten en voeg de liter water toe breng het geheel aan de kook en laat dit 15 tot 20 minuten koken. Maak ondertussen de champignons schoon doe dit door ze met een doekje schoon te wrijven en het onderste stukje van de steeltjes eraf te snijden.

Snij ze daarna in mooie plakjes, verwarm de overige 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de champignons tot ze mooi bruin zijn. Verdeel de champignonplakjes over de soepborden en giet hierover de Aardappelsoep naar eigen smaak kan iedereen dan aan tafel verse of gedroogde peterselie aan de soep toevoegen. Een lekker bordje aardappelsoep eet smakelijk.

Variaties op de aardappelsoep

  • Men kan met deze aardappelsoep variëren door de uien door een prei in kleine ringen gesneden te vervangen.
  • Men kan de soep pureren er peper en zout naar smaak aan toevoegen en er aardappelcremesoep van maken door er 125 gram crème fraîche aan toe te voegen dit mee te warmen maar wel zonder te koken.
  • In alle variaties is de aardappelsoep een lekkere soep die men regelmatig als voorgerecht of bij de lunch kan eten. Een hele simpele soep maar o zo lekker om te eten !

Aardappel soep is een heel eenvoudige soep, maar goed te combineren in een dagmenu met een goed hoofdgerecht. De soep is eenvoudig en snel te maken. Ook kom ik aardappelsoep niet tegen in elk kookboek.

Meer soepen zelf maken

Erwtensoep

Bloemkoolsoep

Preisoep

Bruinebonensoep

Uiensoep

Champignonsoep

Linzensoep

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *