Aardappelschotel: heerlijke aardappelschotel uit de oven met spekjes

Aardappelschotel uit de oven is een makkelijk klaar te maken recept dat goed van te voren gereed gemaakt kan worden dus ideaal als er gasten komen of als je weg moet.

Aardappelschotel: heerlijke aardappelschotel uit de oven met spekjes

De eerste keer dat wij dit gerecht aten had ik de hele dag hard gewerkt en in plaats van nog te moeten koken had mijn man deze schotel al gereed gezet zodat hij enkel de oven nog maar in moest. Het gerecht is ontstaan doordat hij gewoon één en ander bij elkaar heeft gezocht en is begonnen, uit experimenteren ontstaan vaak de lekkerste gerechten. Lekker even uitrusten, douchen als je thuiskomt en dan zo aan tafel te kunnen gaan, een heerlijke verrassing. Sinds die tijd eten we deze aardappelschotel uit de oven regelmatig.

De ingrediënten voor de aardappelschotel

De ingrediënten voor 5 tot 6 personen:

  • twee tot twee en een halve kilo aardappels
  • 450 gram gerookte spekblokjes
  • paprikapoeder
  • gedroogde peterselie
  • kookroom
  • mayonaise
  • yoghurt

De bereidingswijze

De bereidingswijze van aardappelschotel uit de oven:

Schil de aardappels, was ze schoon en snij ze in mooie gelijkmatige plakjes. Vul de ovenschotel met een laag van de aardappelplakjes, strooi hierop de helft van de gerookte spekblokjes, gedroogde peterselie en strijk hier over drie eetlepels yoghurt. Opnieuw een laag aardappelplakjes erboven op, bestrooi deze met paprikapoeder dan de rest van de spekblokjes erop en wat mayonaise. Besluiten met een laag aardappelplakjes, begiet de schotel met kookroom en bestrooi met zowel peterselie als met paprikapoeder. Gebruik de mayonaise en de kookroom naar eigen inzicht, het is belangrijk dat de schotel niet te droog is.

De oven

Warm de oven tijdig voor op 200 graden en schuif de aardappelschotel in het midden van de oven als deze warm is. Bak de schotel in anderhalf tot twee uur gaar, prik in de aardappels om te kijken of ze goed gaar zijn en serveer de schotel direct.

Toevoegingen en aanvullingen op de aardappelschotel

Toevoegingen kun je naar eigen smaak erbij doen zoals: gesnipperde ui, paprikareepjes, andere of meerdere kruiden. Het is lekker om bij deze ovenschotel een groene salade te eten.

Aardappelschotel uit de oven een leuk recept om eens uit te proberen, succes, daarnaast is het bereiden vrij snel te doen, alleen de tijd in de oven is best lang maar je kunt deze schotel van te voren klaar maken.

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *