Aardappelsalade maken kartoffelsalade

Aardappelsalade maken kartoffelsalade 

Aardappelsalade maken kartoffelsalade een artikel waarbij op drie manieren heerlijke aardappelsalade wordt gemaakt. Probeer deze recepten ook en wees verbaast. Aardappelsalade maken kartoffelsalade eenvoudig, makkelijk en heerlijk smakend. 

Aardappelsalade maken kartoffelsalade

Aardappelsalade maken kartoffelsalade heerlijke gerechten 

Aardappelsalade maken kartoffelsalade op drie verschillende manieren het eerste recept is aardappelsalade waarbij mayonaise en eventueel yoghurt wordt gebruikt. Het tweede recept is ontstaan omdat één van onze kinderen geen liefhebber is van mayonaise. Deze beide recepten zijn zonder vlees en kunnen als hoofdgerecht worden gegeten als men er bijvoorbeeld een groene salade en braadworst bij serveert, ook lekker met een tomatensalade. Of men serveert ze als bijgerecht bijvoorbeeld bij de barbeque of als lunchgerecht. Het derde recept bevat vlees zodat dit met een salade samen een heerlijke maaltijd is. Deze salades zijn voor 4 tot 6 personen en het lekkerste is als men ze minimaal een halve dag van te voren gereed maakt en in de koelkast bewaart zodat de smaken lekker in kunnen trekken.

Aardappelsalade maken kartoffelsalade

Aardappelsalade maken kartoffelsalade altijd een succes 

Aardappelsalade maken kartoffelsalade de ingrediënten aardappelsalade met mayonaise :

 • 2 kilo aardappelen
 • 15 a 20 zoet -zure augurken afhankelijk van de grote en de persoonlijke smaak.
 • 2 middelgrote rode uien
 • Zout, kruidenzout
 • Mayonaise en eventueel yoghurt 

Ingrediënten aardappelsalade met olie en azijn 

 • 2 kilo aardappelen
 • 2 rode uien
 • 15 a 20 zoet -zure augurken afhankelijk van de grote en de persoonlijke smaak
 • Zout, kruidenzout
 • Zonnebloemolie, olijfolie, azijn en citroensap 

Ingrediënten aardappelsalade met worst of spek 

 • 2 kilo aardappelen
 • 2 rode uien
 • 15 a 20 zoet – zure augurken afhankelijk van de grote en de persoonlijke smaak
 • Zout, kruidenzout
 • 5 frankfurter worsten, 200 gram gerookte spekblokjes of 200 gram vleeswaren zoals bijvoorbeeld boterhamworst of salami.
 • Mayonaise en eventueel yoghurt of zonnebloemolie, olijfolie, azijn en citroensap Aardappelsalade maken kartoffelsalade

 

Aardappelsalade maken kartoffelsalade de bereiding 

De bereiding van deze drie salades is in hoofdlijnen hetzelfde we beginnen met het wassen van de aardappelen, om het mooiste resultaat te krijgen koken we de aardappelen in de schil daarom is het van belang dat de aardappelen allemaal ongeveer gelijk van dikte zijn zodat de kooktijd voor allemaal gelijk is de lengte van de aardappel speelt daarbij geen rol. Kookt men de aardappelen in de schil dan kan men hier na de juiste kooktijd mooie blokjes van snijden. Als men de aardappelen gewassen heeft doet men ze in een grote pan en zet ze precies onder water. Breng de pan met aardappelen aan de kook en zet deze zachter als het water kookt laat de aardappelen nu in plusminus 10 minuten afhankelijk van de dikte van de aardappel gaar koken. Zorg dat de aardappelen niet te zacht worden want dan kan men er geen mooie blokjes meer van snijden controleer dit door regelmatig voorzichtig in een aardappel te prikken. Als de aardappelen gaar zijn doet men het gas uit en giet de aardappelen af om ze daarna af te laten koelen. Als de aardappelen afgekoeld zijn pellen we ze en snijden ze in mooie gelijkmatige blokjes. Doe ze in een mooie glazen schaal. We maken de twee rode uien schoon en snijden deze in fijne snippers, doe de uisnippers bij de aardappelen in de glazen schaal. Snij van de augurken aan beide zijde het puntje eraf en snij de augurken in plakjes doe ook deze in de glazen schaal bij de andere ingrediënten. Bestrooi alles met zout en kruidenzout, wil men de salade aanmaken met mayonaise voeg dit dan toe tot een smeuig geheel ontstaat eventueel aangevuld met twee eetlepels yoghurt. Roer alles goed door elkaar en proef of de salade goed op smaak is voeg anders eventueel nog zout of kruidenzout toe. Maakt men een salade met vlees dan kan men de frankfurterworsten in plakjes snijden, toevoegen en erdoor heen roeren, kiest men voor de gerookte spekblokjes bak deze een paar minuten uit in een bakpan zonder olie of vet te gebruiken voor men ze toevoegd, gebruikt men vleeswaren naar eigen smaak en keuze snij deze dan in reepjes en voeg ze daarna toe. Als men liever dressing gebruikt dan mayonaise om de aardappelsalade aan te maken neem dan een klein schaaltje doe daarin 5 eetlepels zonnebloemolie, 5 eetlepels olijfolie, een halve theelepel azijn en een paar druppels citroensap roer deze ingrediënten door elkaar en proef of de smaak goed is. Is de dressing te zuur doe dan iedere keer van de beide oliesoorten een eetlepel erbij tot de dressing goed van smaak is als de dressing te flauw van smaak is voeg dan nog een klein beetje azijn toe en een paar druppels citroensap. Voeg de dressing aan de aardappelsalade toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Ook aan de aardappelsalade met dressing kan vlees worden toegevoegd. Zet de salade afgedekt in de koelkast tot men gaat eten, eet smakelijk. Aardappelsalade maken kartoffelsalade een fijn recept als men weg moet, als men gasten krijgt of op een warme dag.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *